Teknovation Logo
robot

 
  • De SNS-sintrede glidelag tillader højetr procestemperaturer, fordi SNS-laget er fast forbundet med bærermaterialet ved hjælp af en fremstillingsproces baseret på varme og tryk.

4. januar 2021, kl. 08:48 

Holdbart glidelag på føringerne

Tyske Strack Normalien har aktuelt udvidet sit sortiment af føringselementer, og inkluderer nu varianter med et sintret metallag, der gør elementerne i stanse- eller formværktøj mere modstandsdygtige, forbedrer deres levetid og reducerer vedligeholdsomkostninger og øger produktiviteten, fremhæver den danske forhandler, Mouldshop.


Mouldshop A/S meddeler, at man fra Strack Normalien nu kan tilbyde et udvidet sortiment af føringselementer, med varianter påført et sintret metallag, der gør elementerne i stanse- eller formværktøj mere modstandsdygtige, forbedrer deres levetid og reducerer vedligeholdsomkostninger og øger produktiviteten.

Typisk anvendes i dag føringselementer og -bøsninger af bronze med et fast smøremiddel som for eksempel grafit. Strack Normaliens sintrede føringselementer er med et glidelag, der væsentligt kan øge egenskaberne for de bevægelige glidestykker, idet serien af føringselementer har det såkaldte SNS-sintrede metalglidelag, som sintres sammen med det indlejrede faste smøremiddel i en tykkelse på ca. 1,5 til 2 millimeter på et stålunderlag.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det giver føringselementet en højere tryk- og friktionsslidstyrke og gør det mere holdbart selv ved mellem til høje proceshastigheder og således kan SNS-belagte føringselementer belastes med et dobbelt så højt overfladetryk og en næsten fem gange højere glidehastighed på 70 meter/minutteet. PV-værdien, altså forholdet mellem overfladetryk og hastighed, rangerer tre gange så højt som ved brug af bronze med grafit, og også den ikke-smurte køretid kan ganges væsentligt op.

Da temperaturbestandigheden er op til 250 grader Celsius, er disse føringselementer også ideelle til brug ved sprøjtestøbning eller termoformning, fremhæver Mouldshop.

Generelt bruges de hovedsageligt hvor høje dynamisk effektive lejekræfter skal absorberes, og hvor regelmæssig vedligeholdelse ikke altid er garanteret. Det flade materiale kan lettere bearbejdes og kan således tilpasses individuelt til brugerens konstruktioner i værktøjsfremstillingen.

De SNS-sintrede glidelag tillader højere procestemperaturer, fordi SNS-laget er fast forbundet med bærematerialet ved hjælp af en fremstillingsproces baseret på varme og tryk. De tilføjne bøsninger fås i forskellige dimensioner og er kompatible med det allerede eksisterende styrebøsningsprogram, så man enkelt kan skifte dem med  hinanden såvel som udskifte eksisterende.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik