Teknovation Logo
robot

 
  • Maskinparken ved firmaet Claus Andersen Rustfri Stål er aktuelt tilføjet en 4 meter TrubBend 5320-kantpresse, og tæller herefter i alt tre kantpresser.

25. september 2020, kl. 07:14 

Mere Trumpf hos Claus Andersen Rustfri Stål

Maskinparken er aktuelt blevet opgraderet hos firmaet Claus Andersen Rustfri Stål, som samtidig har udvidet kompetencerne, så de nu også omfatter fiberlaserskæring i kraft af en TruLaser 3030 Fiber med 6 kiloWatt. Samtidig er en 4 meter TruBend 5320-kantpresse føjet til.


Claus Andersen Rustfri Stål har aktuelt udvidet og opgraderet maskinparken i underleverandørvirksomheden inden for plade- og rørarbejde i rustfri stål og aluminium.

Den hidtidige laserskæremaskine er udskiftet med en Trumpf-fiberlaser TruLaser 3030, med enlaserkilde på 6 kiloWatt, leveret og installeret af AVN Pladeteknik A/S.  

”Ja, når en lasermaskine virker upåklageligt i over 14 år, så har man en tilbøjelighed til at investere i den samme type maskine blot i seneste model,” fortæller direktør Lars Jensen, Claus Andersen Rustfri Stål.

Firmaet har i samme ombæring valgt at udskifte en kantpresse af andet fabrikat, med en Trumpf-kantpresse, TruBend 5320, med en pressekapacitet på 320 tons og 4 meters bukkelængde, så de nu råder over 3 Trumpf-kantpresser.

Faktisk kan firmaet Claus Andersen Rustfri Stål prale af at være det firma, som installerede Danmarks første elektriske kantpresse fra Trumpf - en TruBend 7036, der blev leveret tilbage i 1998.

”Vores maskininvestering skal ruste os til fremtiden og imødese vores kunders øgede krav om endnu mere fleksibilitet og kompleksitet i opgaverne. Vores inden- og udenlandske kunder forventer en ekstrem kort leveringstid, da opgaverne oftest skulle være færdige i går, når ordren er indgået".

"Fiberlaseren har bidraget med mere automation, og så er den nemmere at betjene og har lavere vedligeholdsomkostninger samt ikke mindst betydet at CO2-udledningen er væsentlig nedsat, hvilket jo er godt for miljøet,” konstaterer Lars Jensen.

Virksomehdens programmeringssystem TruTops Classic er samtidig opgraderet til TruTops Boost, ligeledes fra Trumpf.

"Det geniale ved TruTops Boost er, at vi nu har et fælles styresystem. Før brugte vores operatører og programmører meget tid på at håndtere flere forskellige separate softwares og programmer til maskinerne. Det behøver vi ikke længere ved hjælp af TruTops Boost-software, hvor vi kan designe forskellige opgaver for eksempel bukning, skære- eller stanseopgaver, der alle er tilknyttet det samme emne, som skal bearbejdes på maskinerne," siger Lars Jensen.

Opgraderingen betyder også, at virksomheden nu anvender Industrie 4.0-teknologi, og har opnået en betydelig kortere gennemløbstid, at man kører med fuld Offline-programmering af hele maskinparken.

"Det var en af årsagerne og et stort incitament til at vælge Trumpf-maskiner hos AVN Pladeteknik, at vi nu sikrer, at alle maskiner har den samme software og taler det samme ”sprog”, hvilket gør os stærkt konkurrencedygtige på mange forskelligartede opgaver. Og ikke mindst i stand til at producere mere miljøvenligt, da vi har opnået en reducering af Co2 ved at udskifte ældre maskiner med nye,” fastslår Lars Jensen, som ser lyst på fremtiden efter opgraderingen af maskinparken. 

Læs mere om Claus Andersen Rustfri stål ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media