Teknovation Logo
robot

 
  • VRM-indehaver Brian Bloch (t.v.) og Jesper Madsby (t.h.) fra LVD har løbende sparret sammen forud for beslutningen om ti kiloWatt-fiberlaserskæreren.

18. januar 2020, kl. 13:49 

Ti kiloWatt-fiberlaser hos VRM

teknovationNr. 1 - 2020   Den til dato største LVD-fiberlaserskæremaskine, En ti kiloWatt Phoenix FL, er nu leveret og installeret ved Vestjysk Rustfri Montage, VRM, i Varde, hvor den dels styrker kapaciteten, og samtidig åbner for yderligere opgaver i eksempelvis 30 millimeter rustfrit.


Indehaver af Vestjysk Rustfri Montage ApS, forkortet VRM, Brian Bloch, har længe haft et ønske om at kunne foretage alle arbejdsopgaver ved kundeordrer inhouse, og af den grund er virksomheden nu gået i gang med en større oprustning af produktionen:

”I første omgang så vi på en mindre maskine på fire kilowatt, der kunne løse en del af de opgaver, vi står med. Men i takt med, vi satte os ind i de tekniske muligheder, kom vi frem til, at med en større maskine kunne vi komme meget længere i forhold til vores ønske om størst mulig egenproduktion,” siger Brian Bloch i det aktuelle Teknovation.

I sidste ende valgte VRM-folkene at tage skridtet helt op på den store klinge og investere i den kraftigst tilgængelige version af belgiske LVD’s fiberlaserskæremodel Phoenix FL. Dette efter grundig sparring med den danske Area Sales Manager hos LVD Jesper Madsby. Denne byder ind med en skærekraft på ti kiloWatt og mulighed for pladestørrelser på op til 4.000 gange 2.000 millimeter.

Maskinen er gjort klar til automatisering for 24/7-produktion ved tilføjelse af et CT-L-pladelager. Vedrørende de digitale værktøjer mangler der heller ikke noget med eksempelvis programmering med softwaren CADMAN-L, opgavehåndtering med CADMAN-JOB og import af tegninger med CADMAN-SDE.

Med virksomhedens speciale på inden for komponenter og anlæg i rustfri materialer er valget af fiberlaserteknologien over for CO2-laserteknologien anmærkningsvært, og VRM-indehaveren er da også begejstret for det, han har oplevet i dag kan lade sig gøre med fiberteknologien:

”Vi er allerede oppe at skære i 30 millimeter rustfrit stål med rigtigt gode resultater, og nu prøver vi at presse maskinen til grænsen med over 40 millimeter emner. At går fra fire til ti kiloWatt medfører langt mere skærekraft. Der er således ikke tale om en lineær kraftøgning, men nærmere noget der minder om en eksponentiel udvikling, hvilket gør det muligt at prøve nogle vilde ting af,” siger han, og tilføjer:

”Der er mange om buddet inden for fiberlaserskæreområdet. I sidste ende valgte vi at gå efter en europæisk producent, som vi føler deler vores værdier, og som leverer en standard, der lever op til det, vi er vante ved i Danmark.”

Se hele den spændende artikel ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik