Teknovation Logo
robot

 
  • Det er vigtigt at pointere, at CFC ikke er et tilkøb, og leveres nu som standard på nye AMADA seks- og ni kilowatt fiberlasere. Besøgende på EuroBLECH-messen i Hannover, Tyskland den 23. til 26. oktober vil kunne opleve den nye teknologi, der præsenteres på Amadas stand i Hall 12, Stand D06/F06.

17. oktober 2018, kl. 16:37 

Amada: 90 procent hurtigere og lavere gasforbrug

Japanske Amada indfører nu skæreteknologien Clean Fast Cut, CFC, som standard på sine seks og ni kilowatt fiberlaserskærere. Ifølge maskinproducenten, medfører det eksempelvis op til 90 procent hurtigere skæring end med den hidtidige standard, Clean Cut, CC. Teknologien præsenteres ved den kommende EuroBLECH-messe 23. til 26. oktober i Hannover.


Producenten af maskiner til pladebearbejdning Amada indfører nu skæreteknologien Clean Fast Cut, CFC, som standard på sine seks og ni kilowatt fiberlaserskærere.

Med CFC-teknologien opnår kunderne, ifølge producenten, op til 90 procent hurtigere skæring i forhold til den hidtige standard Clean Cut (CC), og herudover anvendes der også mindre nitrogen ved eksempelvis skæring i otte millimeter, mm, rustfri stål, påpeges det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den, ifølge Amada, unikke teknologi er udviklet i virksomhedens R&D-center i Japan og efterfølgende testet i det europæiske Laser Technical Centre nær München.

Vindingerne skyldes særligt to tekniske forbedringer. Et særligt dysedesign, der optimerer gasflowet, og så virksomhedens egenudviklede fiberkilde med 3 kilowatt diode-moduler, der, ifølge Amada, er branchens største.

Eksempelvis vil generelle underleverandører, der skærer i mellemtykkelse rustfrit stål og sort stål, kunne opnå stor fordele, da de højere skærehastigheder og det lavere gasforbrug reducerer skæreomkostningerne.

Men også producenter, der svejser eller maler emner efter forarbejdning, vil kunne reducere omkostningerne, da der ikke er behov for efterbehandling af emnerne, som ved skæring med oxygen i sort stål. 

Endelig vil producenter til fødevare-, marine-, medicin- og kemiindustrien også kunne se en fordel med den reducerede skæretid i rustfri stål, påpeges det.

På en AMADA ni kilowatt fiberlaser er CFC effektiv i rustfri stål fra fire til 15 mm tykkelser, og i sort stål fra fire til 12 mm. Mens på en seks kilowatt-maskinen er teknologien effektiv i rustfri stål fra fire til 12 mm, og sort stål fra fire til otte mm. Under fire mm tykkelse bruges CC.

Udover væsentlig hurtigere skærehastigheder og dramatisk reduceret gasforbrug, er der en række yderligere fordele for kunderne. Dysen rører aldrig materialet, så der vil ikke være mærker eller ridser i pladen, et punkt der især appellerer til producenter i fødevare- og medicinindustrien.

Endelig kræves der ikke store mellemrum mellem emner, så pladeudnyttelsen kan øges, hvilket reducerer emneomkostningerne. Tætte huller skæres uden at påvirke gas-flowet, hvilket giver en jævn skærekvalitet, konstaterer Amada.
 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik