Teknovation Logo
robot

 
  • Princippet i opbygning af et Feinstanz stanseværktøj. Man ser her tydeligt det V formede tandfremspring, der presses ned i pladen og komprimerer pladematerialet med stemplet. Og fra undersiden af værktøjet sørger en hydraulisk modholdplade for at undgå deformation af det udstansede pladeemne.

11. august 2018, kl. 12:34 

Finstansning til funktionsklare emner

teknovationNr. 10 - 2018   I det aktuelle nummer beskriver Svend Emme, hvordan finstansning i mange tilfælde kan anvendes, så man i ét presseslag får udstanset funktionsklare, færdige emner.


Pladestansning er en af metalindustriens ældste og mest anvendte bearbejdningsformer, hvor et hul eller et pladeemne udstanses i et værktøj bestående af stempel og matrice monteret i en presse. Men, vi er vænnet til at denne, i øvrigt hurtige bearbejdningsform, i stanseautomater med måske op til 1.000 slag/minut, efterlader både grater og deformation af skærekanten.

Finstansning er derimod en teknik, der i høj grad hviler på værktøjet, men som også stiller større krav til stansekraft og til pressens kvalitet. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Teknikken blev udviklet i Schweiz i 1950´erne, og er i dag - til trods for større krav til såvel værktøj som presse, og en ofte lavere produktionshastighed - en stor gevinst i mange stanseopgaver, fordi denne teknik kan forhindre deformation på og omkring snitkanten, sikre en præcis emnegeometri og en høj overfladegodhed på selve snitfladen.

Kort sagt, med et presseslag et udstanset pladeemne eller en hulstansning med en funktionsklar overflade, som eksempelvis kunne være en indvendig eller udvendig fortanding på pladeemnet. 

Læs hele artiklen i det aktuelle Teknovation - nr. 10/2018 - ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik