Teknovation Logo
robot

 
  • Multicut-direktør Lars B. Rasmussen (i midten) er sammen med Almexa fra Odense gået ind i AMAC, som også bliver supporteret af DAMRC. De uddannelsesmæssige aspekter involverer et samarbejde med Herningsholm.

15. april 2016, kl. 06:34 

Airbus-support til virtuelt cluster

Airbus har netop underskrevet en betinget aftale med en række danske samarbejdspartnere om at opbygge et dansk teknologicluster inden for luftfart.


Airbus Group-aftalen går ud på at støtte og løfte danske virksomheder, så de i fremtiden vil kunne byde på større opgaver i luftfartsindustrien.

Med aftalen vil parterne skabe et virtuelt cluster af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forsknings- og udviklingsinstitutioner under navnet Aerospace Manufacturing & Assembly Cluster, AMAC, der har opbakning fra Herning Kommune såvel som Erhvervsrådet for Herning & Ikast-Brande, som støtter etableringen og udviklingen af AMAC for at stimulere væksten i regionens industri.

Inden for rammerne af AMAC vil Airbus hjælpe danske virksomheder med at udvikle de nødvendige kompetencer, det kræver for, at virksomhederne kan bevæge sig op i værdikæden og implementere nye produktionsteknologier, der gør dem til attraktive leverandører til Airbus og andre OEM’er.

Nøgleaktiviteterne i AMAC vil spænde fra levering af know-how og overførsel af teknologi til
supportering, uddannelse, kvalificering og certificering. Den Vildbjerg-baserede virksomhed Multicut og odenseanske AlmexA er de første danske industrielle partnere, der vil bidrage med eksisterende produktionskompetencer. Målet er at disse skal spredes til hele luftfartsindustrien. Dansk Metal og 3F ser AMAC som en mulighed for at skabe regional vækst og nye jobs i Danmark, ligesom det styrker danske metalarbejderes kvalifikationer, når de lærer nye produktionsteknologier. Dette aspekt af AMAC bliver supporteret af Danish Advanced Manufacturing Research Center, DAMRC, som også er placeret i Herning.

De uddannelsesmæssige aspekter af AMAC styres af Herningsholm Erhvervsskole, der sikrer, at de nødvendige kvalifikationer bliver en del af pensum i metalarbejdernes praktikforløb, ligesom de sikrer, at de rigtige kurser bliver udbudt til metalarbejdere.

Endelig kan Airbus tilbyde sine danske partnere know-how, uddannelse og rådgivning om
relevante produktions- og monteringsspørgsmål for luftfartsvirksomheder. Airbus Group’s Senior Vice President for Industrial Globalisation Klaus Kellerhoff siger:

”Airbus er stolte over at kunne præsentere AMAC i dag. Vi ser frem til at opbygge stærke relationer med Multicut om udviklingen af AMAC, som skal give mulighed for, at den bredere danske luftfartsindustri kan blive en del af Airbus’ forsyningskæde og for at kunne dele muligheder for vækst i industrien. Vi er også særligt privilegerede, da vi oplever stor støtte fra Herning Kommune og den danske fagbevægelse, og vi er sikre på, at dette blot er første skridt i retningen af et langsigtet partnerskab med Danmark”.

Borgmester i Herning, Lars Krarup, glæder sig over tilliden fra Airbus, og muligheden for at skabe en platform, der kan fungere som brohoved for den danske industri inden for produktion af civile fly:

"Dette vil hjælpe os med at sikre, at det enestående arbejde, der hver dag bliver bedrevet i vores metalindustri, kommer kommunen og resten af Danmark til gode, ved at skabe nye jobs og vækst,” siger Lars Krarup.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik