Teknovation Logo
robot

 
  • 21-årige Nikolaj Pedersen fra ECM Industries er blandt dueallanterne, når der 18. til 20. april holdes DM i Skills i Roskilde.

16. april 2024, kl. 09:48 

Stiller op til Skills for anden gang

21-årige Nikolaj Pedersen er industritekniker, og skal være med til at dyste i disciplinen drejning ved DM i Skills 18. til 20. april. Det er anden gang han stiller op, og siden sidst er han blevet udlært med et 12-tal i svendeprøven.


Det er hele oplevelsen ved at deltage ved DM i Skills, der er i fokus for Nikolaj Pedersens deltagelse ved industriteknikernes DM i drejning, den 18. til 20. april i Roskilde. Han er industritekniker ved ECM Industries A/S, og har taget sin uddannelse med skoleforløb ved Herningsholm Erhvervsskole:

"Industriteknik går ud på, at man har et råemne, som man bearbejder på en maskine. Jeg programmerer og tænker i nye løsninger for at overkomme forskellige problematikker. Det er udfordrende og sjovt, når det lykkes. Man bliver aldrig 100 meter-mester i det, for man kan hele tiden blive bedre. Det gør, at jeg udvikler mig og hele tiden får lov til at lære noget nyt," fortæller Nikolaj Pedersen, om uddannelsen, som han har færdiggjort, omend han i sin lærlingetid nåede at kvalificere sig som regional vinder til konkurrencerne i Roskilde. Iøvrigt for anden gang.

Som færdigudlært svend har han de sidste par måneder været operatør til ni-akset CNC-drejemaskine, hvor han kan mærke, at han også selv har udviklet mig:

"Jeg deltog ved DM i Skills i 2022 i Høng, så jeg har prøvet kræfter med konkurrencerne før. Min lærer spurgte, om jeg ville stille op, og nu er jeg her. Det krævede ikke så mange overvejelser, for jeg ville gerne have den oplevelse med, inden jeg skal videre," fortæller Nikolaj Pedersen, som egentlig altid har været akademisk anlagt, men var blevet skoletræt, og derfor prøvede faget på grundforløbet, og blev fanget af det, fordi der er meget præcision i det, og fordi det skal være rent:

"Alle i min familie er erhvervsuddannede, derfor har der været meget prægning erhvervsmæssigt, men alligevel troede de alle sammen, at jeg ville ende med en akademisk uddannelse. Jeg overraskede dem ved at gå i den retning, men det blev med talentforløb og 12 i svendeprøven. Først og fremmest valgte jeg uddannelsen, fordi jeg så, at der var udviklingspotentiale. Der er noget på spil, og det har konsekvenser, hvis jeg ikke gør det ordentligt. Det kan blive dyrt på maskinen, hvis jeg laver en fejl," fortæller Nikolaj Pedersen.

Mere afslappet tager han på de ventende konkurrencer:

"Jeg håber, det bliver hyggeligt, og at ingen går derfra og er sure eller skuffede. Man skal huske at snakke med hinanden og dele tips og tricks. Det er ikke mere livsvigtigt, end at man skal have det sjovt og hygge sig uden at stresse rundt. Det er vigtigt at nyde den oplevelse – det er det fedeste". 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik