Teknovation Logo
robot

 
  • Robotcellen består af et stativ placeret på bagsiden af og ovenfor OkumaMultus U3000 2SW 1500 80ATC Multitasking-bearbejdningscenter. Med Motoman GP120RL-robottens payload på 120 kilogram vil stigende emnestørrelser ikke være et problem, fremhæves det.

12. april 2024, kl. 15:14 

Innovativ robotløsning til EV Metalværk

teknovationNr. 4 - 2024   EV Metalværk A/S har lagt bestilling på en ikke tidligere set udformning af en robotcelle hos Flextek A/S. Med virksomhedens ønske om optimal udnyttelse at produktionsarealet og -setup in mente var det den bedste løsning, lyder det fra teknisk direktør Erling Tofting.


Den Ringkøbing-baserede producent af specialventiler til industrien EV Metalværk har besluttet at tage det næste skidt i den spåntagende produktion med en ordre på en robotautomatiseret bearbejdningscelle hos Flextek.

Virksomheden, derfremhæver en produktion af et bredt udvalg af ventiler og fittings, såvel som diverse dreje-/fræse-opgaver, til mere end 50 forskellige brancher inden for maskinbyggeindustrien, har dog i dag et minimum af ledige kvadratmeter horisontalt i fabrikken at gøre godt med, oplyser teknisk direktør Erling Tofting:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Af den grund har vi valgt en måske lidt utraditionel udformning af robotcellen, der var et forslag til en mulig løsning, som Flexteks tekniske chef Lars Tromborg bød ind med,” siger virksomhedens tekniske direktør Erling Tofting til Teknovation, og fortsætter:

”I første omgang overvejede vi en gantryløsning, men med det her robotdesign, hvor robotten er placeret på et stativ oven over maskinen, opnår vi både en høj fleksibilitet og lavere omkostninger for den samlede celle”.

Læs hele den spændendende artikel i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik