Teknovation Logo
robot

 
  • Henrik B. Kristensen (t.h.) og Flextek Area Sales manager Torben Friis (t.v.) tror på, at flere danske værktøjsmager med fordel kan se mod det japanske fabrikat, når de skal opgradere produktionen på drejesiden.

12. april 2024, kl. 15:28 

Bjerlevs maskinbegejstring er bestemt ikke rustet

teknovationNr. 4 - 2024   Henrik Braae Kristensen har i 38 år drejet emner med den højeste overfladekvalitet på en Okuma LB15-1CS. Nu er en aktuel Okuma-model med yderligere muligheder kommet på plads ved familievirksomheden Bjerlev Værktøjsfabrik, men den gamle flamme får også lov til at blive.


En næsten fire årtier gammel Okuma LB15-1CS-drejebænk, får direktør for og hovedejer af familievirksomhedenHenrik B. Kristensen til at lyse op i et stort smil.

Den succesfulde værktøjsmager har et helt særligt forhold til den solide maskine, der i sin tid blev erhvervet for et beløb, som kunne have kuldkastet virksomheden på den tid, hvis noget var gået galt:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Men, det var ikke min egen virksomhed. Dengang arbejdede jeg parallelt med min læreplads hos min far, Ejnar Kristensen der havde smedefirmaet EK Maskinværksted, og hvor han, på anbefaling fra den daværende Okuma-repræsentant i Danmark, Niels S. Jessen, valgte at investere 935.000 kroner i CNC-maskinen. Et beløb, der dengang var rigtigt mange penge, og som kunne have kostet virksomheden livet, hvis noget var gået galt,” siger Henrik B. Kristensen til Teknovation, og fortsætter:

”Men, det lykkedes os at få den hjem og godt i gang, og vi blev i stand til at tilbyde hård drejning med en præcision og overfladefinish i en proces, som vi selv udviklede, og som dengang nok ikke var set mange steder inden for landets grænser”.

Læs hele den spændendende artikel i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik