Teknovation Logo
robot

 
  • Måleprober og -tastere har igennem hele Renishaws historie været væsentlige elementer i produktprogrammet.

1. marts 2024, kl. 08:38 

50 år med Renishaw

I år kan britiske Renishaw Inc. markere 50 år for de første produkter. Det er aktuelt anledningen til et tilbageblik på udviklingen igennem de fem årtier.


I 1974 kunne man for første gang stifte bekendtskab med Renishaw-brandet, og de første produkter fra producenten, der har hovedsæde i engelske Wotten-under-Edge, og er startet af Sir David McMurtry og John Deer, som allerede inden 1974 var involveret i udviklingen af måleprober, og således går forhistorien længere tilbage i 1970´erne end det gør sig gældende for firmaets første registrerede produkter.

Siden har netop måleteknologi været en hjørnesten i virksomheden, der i dag er en koncern, som også rummer aktiviteter inden for både berøringsfri og 3D-koordinatmålemaskiner såvel som 3D-metalprint og Life Science-løsninger med videre. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Stærkt medvirkende til produktudviklingen var den sideløbende lancering af først NC-, siden CNC-styrede spåntagende metalbearbejdningsmaskiner, hvor inline-opmåling og -kontrol var et segment, som Renishaw satte sig hårdt på. Det tog for alvor fart i 1980´erne og 1990´erne, sideløbende med at metrologi, og særligt målemaskiner hertil, også var i kraftig udvikling i koncernens produktportefølje.

I 2017/2018 udvidedes med 3D-metalprint, i forbindelse med lanceeringen af RenAM-maskinerne, der i dag er godt indarbejdet i porteføljen, og de additive produktionsmaskiner er udbredt inden for særligt forskning og udviklingsvirksomheder og -institutioner, fremhæver Renishaw, som dog fortsat er mest kendt for sine måletekniske løsninger.

I Danmark foregår forhandlingen igennem Fron-Tech ApS, Brønshøj.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik