Teknovation Logo
robot

 
  • Sponsorerne for industritekniker-DM ses her samlet for at underskrive aftalen hos DMG MORI Danmark i Fredericia ved fra venstre Henrik Juncker, som flankerer Lars Bundesen fra Cimco A/S, Henning Michelsen Hansen fra Industriens Uddannelser, Ulrik Kirk Boesen, Tibnor, Henrik Mathiasen fra Seco Tools A/S og Simon Bunde fra SCHUNK Intec A/S. (Foto: Fotograf Helle S. Andersen)

29. februar 2024, kl. 13:24 

Sponsorater skal bidrage til at sætte uddannelse i fokus

Forud for DM i Skills 2024 i Roskilde har seks virksomheder netop givet håndslag på at støtte industriteknikerlærlingene under konkurrencerne, og dermed bidrage til at skabe opmærksomhed om uddannelsen.


DM i Skills er et populært arrangement, hvor mange unge fra landets 8., 9. og 10. klasser kommer for at opleve håndværksfagene og se andre unge dyste om titlen som Danmarksmester i deres respektive fag – heriblandt seks industriteknikerlærlinge. Og således er DM i Skills et fremragende udstillingsvindue og en god mulighed for at tiltrække flere unge til uddannelsen, mener man hos en række branchevirksomheder, som har valgt at støtte industriteknikerlærlingene med CNC-maskiner, skærende og holdende værktøj såvel som  øvrigt specialudstyr, software og materialer – og tilhørende værdifuld ekspertviden.

Det er DMG MORI, Seco Tools og Cimco, som også var med forrige år og sidste år, og denne gang suppleret af SCHUNK Intec, som sponsorerer værktøjsholdere til konkurrencen, skruestik til fræseren og centrerpatroner til opspænding på drejebænken og tilhørende pakker, og på materialesiden Tibnor, oplyser Industriens Uddannelser, ved uddannelseskonsulent  Henning Michelsen Hansen, der koordinerer selve DM-konkurrencerne for industriteknikerlærlingene  i Roskilde over dagene 18. til 20. april.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


DMG MORI, Seco Tools og Cimco er ligesom tidligere år også arrangør af en forudgående workshop, hvor de seks industriteknikerlærlinge vil få viden og træning i brugen af de avancerede CNC-maskiner fra DMG MORI. Seco vejleder i brugen af skærende værktøj mens Cimco står for træning i seneste version af MasterCam.

"Ud over workshoppen har vi også afsat tid til at dele viden med forskellige erhvervsskoler rundt om i Danmark. Vi ser det som en investering i at sikre udviklingen og styrke vores fælles faglige kompetencer inden for branchen," fortæller salgsingeniør Kenneth Abel fra DMG MORI, og fortsætter:

"Faktum er at vi alle har udfordringer med at skaffe dygtige industriteknikere. Derfor er det strengt nødvendigt at tiltrække unge til uddannelsen for at sikre en fortsat strøm af talentfulde medarbejdere til vores virksomheder. De unge er drivkraften bag fremtidens teknologiske udvikling, og vi virksomheder er dybt afhængige af deres kompetencer og arbejdskraft for at kunne gøre industrielle fremskridt".

De seks duellanter er inden for CNC-drejning Oscar Dahl Nielsen, Tech College/SB Stål, Marko Simic, ZBC/Emerson Automation Solutions, og Nikolaj Lindgaard Pedersen, Herningsholm Erhvervsskole/ECM Industries samt inden for CNC-fræsning Frederik Winther, Roskilde Tekniske Skole/Poul Johansen Maskiner A/S, Mathias Rytter Kjeldsen, EUC Nordvest/Thisted Maskinteknik, samt Noah Borup Thayssen, Herningsholm Erhvervsskole/Grundfos A/S. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik