Teknovation Logo
robot

 
  • Virksomheden producerer titusinder af skær hvert år og har som mål at tilbagekøbe 90 procent af denne mængde fra sine kunder.

12. februar 2024, kl. 16:14 

Brugt hårdmetal så godt som nyt

Sandvik har for nyligt introduceret dét, de betegner som et 'World-First-genbrugsproces' til udtrækning af volfram fra brugte hårdmetalværktøj lokalt, hvormed der kan skabes premium hårdmetalpulverkvaliteter.


Det er det Sandvik-ejede Wolfram Bergbau und Hütten AG i Østrig der har introduceret en innovativ proces til at udtrække volfram fra brugte hårdmetalværktøj.

Med fremgangsmåden er det muligt at skabe nøjagtig samme premium hårdmetalpulverkvalitet som dét, der er fremstillet af nyt materiale, fremhæver Sandvik.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Et genbrugsprogram er i øjeblikket ved at blive udrullet på tværs af alle Sandvik Mining and Rock Solutions kundesteder rundt om i verden.

Ved at genbruge materiale i nye værktøjer vil virksomheden opnå 90 procent cirkulæritet med hårdmetal, påpeges det.

Alt i alt reducerer fremstilling af skær med genbrugsmateriale behovet for at bruge miner markant, hvormed energiforbruget kan reduceres med 70 procent og CO2-udledningen med 64 procent. Det betyder også, at Sandvik ikke behøver at bekymre sig om volframforsyning, der er et knapt og begrænset materiale, påpeges det.

"Programmet giver også kunderne mange fordele. Først og fremmest køber vi skærene tilbage fra kunder, så vi betaler for dem. Og ved at adskille hårdmetal fra boret øges stålværdien også. Da vi gør dette på stedet, kan kunderne så sælge skrotet til lokale skrothandlere for en præmie. Det er en win-win," siger VP Product Line Services at Sandvik Rock Tools Division, Dean Kangleas, og tilføjer:

"Vi plejede at skulle sende hele værktøjet til faciliteter rundt om i verden. Og udvindingen af hårdmetalet krævede da en meget usikker og energikrævende proces. Ved at gøre dette på en sikker og effektiv måde på brugsstedet transporterer vi nu kun det materiale, vi har brug for. Dette reducerer vores transportudledning markant. Vi kan også levere job på de lokale udvindingsenheder til folk i lokalsamfundene.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik