Teknovation Logo
robot

 
  • Det zink, der bruges til at bryde hårdmetalstrukturerne op, genbruges, hvilket betyder, at processen næsten udelukkende producerer CO2-emissioner som følge af den nødvendige elektricitet, der nu også indkøbes med bæredygtighedscertifikater, fremhæver CERATIZIT. Fra venstre leder af Group Analytics & Fundamental R&D Ralph Useldinger og ​​direktionsmedlem Frank Thomé ved prisoverrækkelsen.

30. november 2023, kl. 14:04 

CERATIZIT hædret for UpGrade-produkter

Producenten af skærende værktøj CERATIZIT er blevet tildelt prisen 2023 Prix de l'Environnement fra industriorganisationen FEDIL i Luxemborg for fremstillingsprocessen benyttet til firmaets UpGrade-produkter.


Fremstillingsprocessen, der anvendes i produktionen af hårdmetalkvaliteter i CERATIZIT UpGrade-produktfamilien, inkorporerer sekundære råmaterialer fra en yderst effektiv genbrugsproces, fremhæves det.

Det resulterer, ifølge prisbegrundelsen, i et betydeligt reduceret kulstoffodaftryk såvel som høj ydeevne i form af en førsteklasses hårdmetalkvalitet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge CERATIZIT-bestyrelsesmedlem Frank Thomé, der modtog prisen ved prisceremonien, sammen med Head of Group Analytics & Fundamental R&D, Ralph Useldinger, så er fremstillingsindustrien godt på vej til at blive mere og mere bæredygtig i de kommende år.

Eksempelvis er CERATIZIT's mål at være førende inden for bæredygtighed i hårdmetal- og værktøjsindustrien inden 2025.

Af den grund arbejder producenten ikke kun aktivt på yderligere at reducere CO2-aftrykket, men tilføjer også gradvist flere produkter med et særligt lavt produkt-CO2-aftryk.

Minedrift af wolframholdig malm betaler sig i dag allerede fra et indhold på 0,06 procent. Det betyder, at der skal transporteres omkring 200 tons malm for at opnå ét ton metallisk wolfram, hvorfor energiforbruget er meget stort uddyber Ralph Useldinger.

Det er grunden til, at virkosomheden kun benytter sekundære råmaterialer fra zinkgenanvendelsesprocessen til UpGrade-kvaliteterne for at minimere produkternes CO2-fodaftryk, konstaterer han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik