Teknovation Logo
robot

 
  • En skoleledelse bør være bevidst om, hvad den vil opnå fra dag ét og tænke køn ind i alle tiltag, hvis den skal efterligne Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers projekt med at fastholde og tiltrække flere kvindelige elever, påpeger direktør på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier Allan Kortnum (t.v.), ifølge Industriens Uddannelser.

20. november 2023, kl. 12:48 

Herningsholm har fordoblet antallet af kvindelige elever

Ved det nyligt afholdte nationalt netværksmøde om diversitet i metalindustrien præsenterede Herningsholm Erhvervsskole resultaterne af de seneste fire års arbejde med at fastholde og tiltrække flere kvindelige elever, fremhæver Industriens Uddannelser.


Ifølge Industriens Uddannelser har Herningsholm Erhvervsskole opnået gode erfaringer med at fastholde elevtallet og på få år været i stand til at fordoble antallet af kvindelige elever.

Resultaterne skyldes, fremhæves det, erhvervsskolens store fokus på diversitet og ikke mindst et samarbejde med projektet Boss Ladies.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Boss Ladies er et nationalt forandringsprojekt, der stimulerer piger og unge kvinders interesse i blandt andet metalindustriens uddannelser.

Ifølge direktør på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Allan Kortnum, er der de seneste fire år arbejdet intenst med at skabe en alsidig skole gennem en helhedsorienteret indsats, hvor køn er forsøgt tænkt ind i alle tiltag, om det er de sociale miljø, sprogbrug, fysiske rammer, besøg på grundskoler med mere.

Og dette har givet resultat. Den helhedsorienterede indsats har således haft stor succes med at fastholde og tiltrække flere kvinder, understreger direktøren, ifølge Industriens Uddannelser.

Indsatsen har budt på meget forskelligartede tiltag såsom besøg på grundskoler, hvor rollemodeller fra Herningsholm udfordrer de traditionelle uddannelsesvalg og nedbryder stereotyper om erhvervsuddannelser.

Undervisningsforløb er bæevet skræddersyet for 7. til 9. klasses elever på de lokale industrivirksomheder.

Sociale arrangementer for kvindelige lærlinge på tværs af uddannelser er blevet afholdt.

En sexismepolitik er blevet udrullet på hele skolen, som indbefatter en tydelig handleplan med kontaktpersoner for både elever, lærlinge og personale.

De fysiske rammer er blevet justeret herunder omklædnings- og spisefaciliteter, og så er de kvindelige lærlinge i højere grad blevet brugt i skolens markedsføringsmateriale.

Allan Kortnum konstaterer, at de mange initiativer har skabt gode resultater herunder fordoblingen af kvinder på skolens tekniske uddannelser. Og så er det gået op for personalet på skolen, at indsatsen har været vigtig, og fortsat er det til trods for stor skepsis i starten.

Ifølge direktøren, ytrede en stor del af skolens personale forud for indsatsen således, at de ikke oplevede de store udfordringer.

Størstedelen af personalet har efter at have arbejdet med indsatsen indset, hvor stort et behov, der alligevel har været for at tage fat, påpeger han.

Tiltagene kan dog ikke stå alene.

Det er, undertreger Allan Kortnum, fuldstændig afgørende, at ledelsen går forrest, men også centralt at alliere sig med nogen, der ved mere om emnet end én selv. Og så anbefaler han, at der startes med de lavthængende frugter og arbejdes videre derfra.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik