Teknovation Logo
robot

 
  • Med det økonomiske Multi-Master koncept har Iscar med succes introduceret ”Circular Segment”-fræsere. (Foto: Iscar)

Teknovation nr. 11/2023

Økonomisk fem-akset sletbearbejdning

Iscars program af Circle Segment-fræsere, til økonomisk fem-akset sletbearbejdning af selv komplekse geometrier, er aktuelt videreudviklet og udvidet med en serie af udskiftelige platter.


KJV A/S, der repræsenterer Iscar i Danmark, peger på, at i takt med, at teknologier til fremstilling har udvidet mulighederne i form af additive fremstillingsmetoder, har det samtidig ført til en øget kompleksitet på emnegeometrier med lavere tolerancer. Den endelige form på emnet opnås således med mindre materialefjernelse og færre bearbejdningstrin. Konsekvensen er en markant stigende efterspørgsel efter højtydende skærende værktøj til slet og semi-slet af komplekse geometrier.

Her tilbyder Iscar ”Circular Segment-” eller ”Barrel-”fræsere. Selv om disse kendte i bearbejdningskredse, har de indtil videre fået lille opmærksomhed i praksis. Det er kun fem-akset bearbejdning i kombination med den passende software og computermodellering af komplekse værktøjskonfigurationer, der bringer brugen af ”Circular Segment”-fræsere i fokus, understreges det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Multi-Master-Linjen består af værktøj med udskiftelige hårdmetalhoveder. Denne familie inkluderer flere ”Barrel-”fræsehoveder, der er identiske med fuld hårdmetal endefræser-varianten med hensyn til skærkant-geometri og diameterområde. Multi-Master linjens koncept med udskiftelige hoveder står for effektiv brug af hårdmetal med en økonomisk fordel: Forskellige værktøjskroppe, forlængere og reduktion gør det muligt at anvende dette modulære koncept fleksibelt til kompleks bearbejdning, fremhæver KJV.

Også i Neobarrel-linjen er tilføjet flere værktøjsfamilier med massive hårdmetal-endefræsere med diametre 8 til 12 millimeter. Den ovale hårdmetalfræser med diameter på 10 millimeter har en buet perifærskærkant med en radius 85. Denne endefræser firdobler trinstørrelsen sammenlignet med en fuldradiusfræser af samme størrelse, mens den giver samme overfladekvalitet, anføres det videre.

Senest har Iscar udviklet en serie af ”Segment”-fræsere baseret på udskiftelige platter. Et koncept med udskiftelig platte er særligt økonomisk på grund af udvidelsen af diameterområdet. Fræserne har en nominel diameter på 16 til 25 millimeter. Det robuste vendeskærs-design og en mere stabil bespænding af platten muliggør også højere tilspændinger sammenlignet med massive hårdmetalfræsere eller systemer med udskiftelige hoveder.

Det reducerede antal skærkanter bidrager til bedre vibrationskontrol ved dårlig maskinstabilitet. Iscar-udviklingen er også særligt fleksibel: Ved at anvende disse specielle skær, kan den løsning, der normalt er monteret på Ballplus-familien, nemt omdannes til en ”segment” fræser. Ballplus-værktøj tilbyder en vifte af værktøjskroppe, adaptere og forlængelser, der i høj grad forenkler værktøjs-tilpasning. Valget af et værktøj med udskiftelig platte betaler sig derfor, fremhæver KJV, som i dagene 18. til 23. september også vil være at finde omkring Iscar, og øvrige af huset agenturer ved EMO 2023 i Hannover.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik