Teknovation Logo
robot

 
  • Randers Gears er blandt de virksomheder, der har deltaget i MADE Kickstarterprojekter.

28. juni 2023, kl. 18:04 

Over 60 kickstarterprojekter nu gennemført

I alt har 62 mindre eller mellemstore virksomheder de seneste to år gennemført et MADE Kickstartprojekt, fremhæver klyngenetværket, der stadig løbende søger efter flere deltagere.


MADE Kickstartprojekter blev lanceret i 2021 for at åbne døren på klem for mindre eller mellemstore virksomheder, hvor det kan være uoverskueligt at komme i gang med innovation – eller få be- eller afkræftet ideer.

Platformen blev lanceret i samarbejde med de regionale erhvervshuse og vidensinstitutioner, og i 2021 og 2022 blev hele 62 projekter afviklet, konstatere Manufacturing Academy of Denmark, MADE.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Én af de virksomheder, der har gennemført et projekt, er DECPT fra Nivå, der udvikler termisk og visuelt slørende camouflage-folie til pansrede køretøjer.

MMV’en er et spin-off-firma fra virksomheden Inmold og havde brug for hjælp til at udvikle en prototype, der levede op til kravene hos det danske forsvar til camouflage.

Materialet skal holde til meget eksempelvis specifikke temperatur, UV-resistens og fugtighed.

Efter kickstartprojektet videreførte DECPT arbejdet med at teste materialevalg og nye produktionsmetoder via et MADE demonstrationsprojekt, der løber frem til august 2023.

Det blev en direkte forlængelse af samarbejdet med GTS’en Teknologisk Institut, der nu havde indgående kendskab til SMV’en og dens udfordringer og produktionsmetoder. Projektet blev nøjagtig den dør på klem ind til nye muligheder, der var behov for:

”Det giver rigtig god mening som MMV at få afdækket nogle behov. Økonomien kan godt presse, så det er vigtigt at gøre sine fejltrin så hurtigt som muligt – og så billigt som muligt. Kickstartprojekter hjælper med at træffe valg på et oplyst grundlag,” siger direktør i DECPT, Jeanette Hvam.

MMV’er kan stadig deltage i kickstartprojekter, hvor der kan få en forsmag på, hvordan de kan få hjælp til at udvikle nye løsninger og implementere nye teknologier. Det sker i alle landets regioner, understreger MADE.

Kickstartprojekter sker i samarbejde med DAMRC og GTS’er, der bliver matchet med virksomhedernes konkrete udfordringer. De er medfinansieret af den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik