Teknovation Logo
robot

 
  • Kick off-eventet fandt sted i Industriens Hus og ligger forud for Andreas Mogensens mission til den internationale rumstation ISS, der begynder 17. august, hvis alt går planmæssigt. Billedkilde: Industriens Uddannelser.

23. maj 2023, kl. 11:37 

Rumrejsen er åbnet for unge metaltalenter

Kronprins Frederik, den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen samt repræsentanter fra en række projektpartnere har netop lanceret formidlingsprojektet Rumrejsen 2023. Det målretter sig ikke mindst unge, der søger en karriere med at udvikle løsninger til brug i rummet, fremhæver Industriens Uddannelser.


Rumrejsen 2023-projektet skal blandt andet være med til at inspirere børn og unge til at se, hvilke muligheder, der er for at få en karriere, der - på den ene eller anden måde - er med til at muliggøre rejser til rummet og udvikle teknologiske løsninger til brug i rummet.

De fire faggrene under Industriens Uddannelser, der indgår direkte i projektet, er industriteknikere, elektronikfagteknikere, automatikteknikere og smedeuddannelsen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Et af underprojekterne er døbt 'Rumfart i virksomheder', der sætter lup under karriereveje og virksomhedssamarbejder, som har at gøre med rummet.

Aktiviteterne i projektet skal synliggøre de forskellige jobmuligheder, der findes inden for rumfart, rumforskning, astronomi og jordobservationer.

Eksempelvis lægges der vægt på personer og fagligheder, som hver dag muliggør rummissioner, klimaobservationer og rumrelateret innovation i Danmark. Det kræver nemlig mange fagligheder at sikre Danmarks position blandt de bedste inden for rumindustrien, understreges det.

Projektets umiddelbare konkrete mål er at opnå omkring 50.000 besøg på Rumstanden til DM i Skills 2024 og op til 12.000 elever, der får besøg af en rumekspert. Derudover er målet, at 4000 elever vil deltage i et forløb med skolevirksomhedssamarbejde.

Hovedaktiviteterne inkluderer en national kortlægning af rumfartsrelateredeuddannelser og virksomheder.

Dertil kommer udvikling af forløb til undervisningsbrug inden for skolevirksomhedssamarbejde. Her udvikles der eksempelvis tre forløb til grundskolen, to forløb til gymnasier og to til fire caseforløb til EUD.

Et tredje tiltager er døbt 'Den gode fortælling om rumfartsvirksomheder'. Her bliver rumhistorier fra forskning og virksomheder formidlet gennem videoproduktioner og artikler i fem tematiserede pakker. 

Endelig søges der rollemodeller og rumfartseksperter. Dette for at udvikle gratis besøgsordningstilbud for grundskoler og gymnasier, hvor elever kan lade sig begejstre af eksperter fra rumindustrien. Der skal således rekrutteres 11 til 14 aktive rumrelaterede eksperter til projektet.

Forankringen og formidlingen af de fem overordnede projekter sker igennem hjemmesiden ESERO.dk, der er den samlende platform, som benyttes af alle partnerne og for aktiviteterne i signaturprojektet. Derudover formidles aktiviteterne også på partnernes egne platforme, og forløbene i skolevirksomhedssamarbejde forankres yderligere i kommunerne igennem Naturvidenskabernes Hus’ kommunale indsatser.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik