Teknovation Logo
robot

 
  • Blandt Hemas øvrige investeringer på det seneste har også været indkøbet af et Index C100 CNC-drejecenter, som ligeledes VTM Summit 2023-aktuelle Index Danmark har leveret.

14. april 2023, kl. 14:12 

Hurtigere gennemløb med mobil robotløsning

teknovationNr. 5 - 2023   Hema A/S i Gentofte har imødekommet behovet for yderligere kapacitet ved at koble en Cema-Mobil-robotløsning til CNC-værktøjsmaskinerne. Løsningen er fleksibel og kan flyttes rundt efter hvilken håndtering, der er mest behov for at automatisere, og vises hos Cemage på VTM Summit 2023.


Hema er grundlagt tilbage i 1993 af Henning Mathiasen, og i dag videregivet til næste generation, sønnerne Jack Mathiasen og Per Mathiasen, der i dag står i spidsen for aktiviteterne i det finmekaniske værksted. I hovedselskabet er der løbende blevet investeret i CNC-maskiner, heriblandt CNC-drejecentre fra Nakamura, leveret af Masentia A/S, og Index, leveret af Index Danmark, der er nogle af de seneste installationer i den nordsjællandske virksomhed.

Og begge kan de nu også trække på en mobil robotløsning, idet Cemage ApS har leveret en Cema-Mobil til Hema:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Robotten kom på tale i en samtale med Cemages Gert Hilgart, da han var forbi med noget værktøj. Vi havde en ordre, som det kneb med at få igennem, og så opstod idéen om at koble en robot på Nakamura-drejecentret, og frigøre den operatør, som ellers var påkrævet,” fortæller Per Mathiasen, og Jack Mathiasen fortsætter:

”V kunne hurtigt se, at det var effektivt. Der var ingen pauser, ingen stop ved skift, og emnerne kom i en lind strøm videre til en tilfreds kunde,” fortæller Per Mathiasen, og understreger, at det ikke var en overraskelse i sig selv, at man frigør hænder med robotter:

”Overraskelsen var snarere hvor ligetil det var”, understreger Per Mathiasen i det aktuelle Teknovation, hvor han og broderen også fortæller om en aktuel Iso-certificering, om fordelen ved at virksomheden også rummer overfladebehandling samt om hvordan han vil hente inspiration, når der 25. til 28. april er VTM Summit 2023 i Odense Congress Center.

Se hele den spændende artikel i det aktuelle Teknovation - 5/2023 - ved at klikke på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik