Teknovation Logo
robot

 
  • Mandag indledes omdelingen af nummer 14/2022, som blandt andet stiller skarpt på BJ-Gears seneste investering, og virksomhedens tiltro til fremtiden.

25. november 2022, kl. 11:24 

Fortsat maskininvesteringer trods uro

teknovationNr. 14 - 2022   I den aktuelle udgivelse, der udkommer mandag, og allerede nu kan læses i online-version, stilles skarpt på en stribe aktuelle maskininvesteringer.


Det er en udbredt tendens, at der tales meget om en opbremsning, men i praksis, så er den ikke til at få øje på. I flere tilfælde er der tværtimod tale om det modsatte. Der skal investeres og ekspanderes for at følge med efterspørgslen.

Eksempelvis gælder det for den danske producent af gear, gearmotorer, aktuatorer og øvrige transmissionskomponenter BJ-Gear A/S. Her har de senere år investeret tungt i den spåntagende produktion med blandt andet flere fuldautomatiske automationsløsninger, og investeringerne i maskinparken er aktuelt tilføjet to Nakamura-maskiner ligeledes med automationsløsninger. Maskinerne er leveret af samarbejdspartneren Masentia A/S.

”Vi er kommet godt ud ad Covid-19-perioden, hvor vi valgte at lagerføre en række forbrugsvarer og materialer fra vores leverandører et år frem i tiden, hvorfor vi har kunne leve op til vores kunders behov,” siger Plant Manager hos BJ-Gear Lars Bak, i det aktuelle Teknovation - nr. 14/2022 - og han fortsætter:

”Vi kan godt mærke, at visse kunder er lidt forsigtige, men samtidigt har vi en række nye projekter i forskellige stadier, der giver os optimisme i den komne periode. Vi kommer i mål med en rekordomsætning i 2022 og forventer samme niveau eller lille pil opad i 2023. Vores største omsætning er indenfor Healthcare efterfulgt af fødevarebranchen med flere”.

Andre i lignende situationer er også portrætteret i den aktuelle avis. Det gælder eksempelvis Sava Maskinfabrik A/S, der har investeret i en DMG MORI NTX1000 med B-akse og Top Automazione-stanglader, leveret af henholdsvis DMG MORI Danmark og Tryl Værktøj, Mazak Danmark har været forbi PH Spaanteknik A/S, Aalestrup med yderligere en Mazak, denne gang et Variaxis C600-fræsecenter, Rønvig Dental har investeret i et kompakt Hartford LG50-fræsecenter, som Maskingruppen har leveret, Haco A/S ved Barriat har investeret i store Droop+Rein CNC-bearbejdningscentre fra Starrag, Esko Maskinfabrik A/S i Støvring har senest udvidet med et Okuma LT3000EX CNC-drejecenter, der indgår i en egentlig produktionscelle, og er forsynet med Flexteks eget Tool Management System for ubemandet drift, Beritech Manufacturing har senest fået installeret et stort DN Solutions MYNX9500 CNC-bearbejdningscenter, leveret af Duroc Machine Tool, mens IQ Metal A/S ved Hasselager har investeret i en håndfuld CNC-kantbukkere, som Bystronic Danmark har været forbi med, mens Salvagnini Scandinavia blandt andet har været ved Unimet nær Västerby med en 6 kiloWatt L3/30-fiberlaser og AVN Pladeteknik A/S har leveret dels en ti kiloWatt fiberlaser fra Trumpf, modeul TruLaser 5030 hos Mitech ApS i Auning såvel som afleveret en Trumpf fiberrørlaser, model 5000, til Heléns Rør A/S.

Ud over de spændende artikler om ovenstående er der denne gang også store reportage fra dels Formnext 2022 i Frankfurt og Jimtof 2022 i Tokyo, der begge fandt sted i sidste del af november. Der er desuden tematiserede sider om transmissionsteknik, med særligt lejeteknologi i fokus, såvel som temasider om metrologi, og herunder ikke mindst brug af koordinatmålemaskiner i metalbearbejdende virksomheder.

Se alle de spændende artikler i den aktuelle udgave i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik