Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre er det Dansk Metal-afdelingsformand i Nordvestjylland Dan Mikkelsen, CO-industris formand Claus Jensen, næstformand Mads Andersen samt organisationssekretær Henrik Jensen ved besøget hos Vald. Birn.

23. november 2022, kl. 13:52 

Fagbosser introduceret til Vald. Birn

Samarbejdet om etableringen af støberitekniker-uddannelsen ved UCH har skærpet Dansk Metals ledelses interesse for Vald. Birn A/S. Derfor var blandt andet forbundsformanden forbi støberiet i Holstebro, for en nærmere introduktion til koncernen.


Tirsdag var CO-industris formand, næstformand og organisationssekretær, suppleret med den lokale Dansk Metal-afdelingsformand forbi Vald. Birn i Holstebro, hvor de blev introduceret til virksomheden.

Særligt Dansk Metal og og 3F–Fagligt Fælles Forbund har kendskab til Nordens største støberikoncern gennem deres fælles bestræbelser for at få trukket støberiteknikeruddannelsen til Danmark.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Og i forlængelse af det arbejde, der kulminerede med opstarten af det første hold støberiteknikerlærlinge for godt et år siden, har skærpet interessen for virksomheden, der ud over jernstøberi også omfatter en stor maskinfabrik i Holstebro, ligesom koncernen også omfatter A/S Tasso i Odense, Uldall Jernstøberi A/S i Vejen, Kockums Maskin AB i Sverige samt Vald. Birn GmbH i Tyskland.

Blandt emnerne var helt naturligt, at man i øjeblikket oplever i ekstremt høje energiomkostninger, ligesom der blev lejlighed til at drøfte temaerne om kvalificeret dansk og ikke mindst højt specialiseret udenlandsk arbejdskraft såvel som industriens generelle presserende opgave med automatisering af processer.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik