Teknovation Logo
robot

 
  • Mekoprint er i færd med at etablere yderligere en fabrik i Ukraine. Fabrik 3 er placereet ved siden af de nuværende produktionslokaler i den lille by Chernyakhiv 160 kilometer vest for Kiev.

23. november 2022, kl. 08:04 

Endnu en ukrainsk Mekoprint-fabrik

Nordjyske Mekoprint A/S oplever stor efterspørgsel og udvider nu produktionen i den nordvestlige del af Ukraine, for at sikre, at koncernen kan holde gang i hjulene i Ukraine og samtidig opretholde sin europæiske konkurrenceevne, ikke mindst på kabelløsninger. 


Mens nogle virksomheder helt eller delvist lukker produktionen i Ukraine på grund af krigen, går Mekoprint den modsatte vej. Virksomhedens division Mekoprint Cables flytter om kort tid ind i en ny fabrik på 3.600 kvadratmeter i den nordvestlige del af landet. Udvidelsen er et led i Mekoprints strategi om at styrke sin position og konkurrencedygtighed, fremhæver Mekoprint-CEO Anders Kold:

"Udvidelsen betyder, at vi får mere end tre gange så meget plads som tidligere. Vi har længe haft planer om at udvide produktionen i Ukraine på grund af den store efterspørgsel på specialdesignede kabelløsninger, og med udvidelsen sikrer vi øget kapacitet til vores trofaste kunder. Den nye fabrik er et vigtigt led i vores ambition om at styrke vores globale platform og gøre os endnu mere konkurrencedygtige," siger Anders Kold.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Der er både forretningsmæssige og menneskelige hensyn bag beslutningen om at udvide produktionen i Ukraine. Mekoprint Cables-divisionen har i dag 94 ansatte i landet, men antallet stiger, da virksomheden forventer at fordoble aktiviteten i Ukraine inden for to til tre år, fortæller Anders Kold:

"Udvidelsen af produktionen i Ukraine skal ses i lyset af, at situationen er sikker og stabil i den del af landet. Selv om vi naturligvis har fokus på at drive en sund forretning og skal være konkurrencedygtige på alle parametre, så vejer de menneskelige hensyn også tungt, og vi er utrolig glade for vores dygtige medarbejdere i Ukraine. Samtidig bevarer vi vores effektive produktion og høje kvalitet," siger Anders Kold.

Hvis der skulle opstå problemer i Ukraine, kan Mekoprint hurtigt flytte produktionen til en fabrik i Polen. Transport ind og ud af Ukraine foregår også via Polen, og kunderne kan være trygge ved, at der er styr på logistikken, understreges det videre.

Mekoprint har foretaget en grundig vurdering af, om det er hensigtsmæssigt at opretholde produktionen i Ukraine, og situationen i den del af landet taler for at blive. I en større by 20 kilometer fra Chernyakhiv er der sket missilangreb, men den lokale befolkning oplever ikke krigen direkte:

"Vores medarbejdere har gjort en utrolig stor indsats i en meget turbulent periode. Medarbejderne er naturligvis bekymrede, men de vil meget hellere gå på arbejde end at sidde derhjemme og følge med i nyheder om krigen hele dagen. Vi er meget imponerede over den måde, de har hjulpet hinanden og grebet situationen an på," siger divisionsdirektør Lars L. Rasmussen, Mekoprint Cables.

Han tilføjer, at krigen har været medvirkende til, at ansatte på tværs af landegrænser er rykket tættere sammen. Selv om medarbejdere ikke har mødt hinanden, tænker ansatte i Danmark alligevel på deres ukrainske kolleger. Det har blandt andet resulteret i, at danske medarbejdere tidligere på året gennemførte en indsamling til støtte for deres kolleger i Ukraine.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik