Teknovation Logo
robot

 
  • Nymetals Thomas Frøhling (t.v.) og Coromants Mette Foldager (t.h.) foran de konkrete CNC-drejebænke hos Nymetal, hvor man med OptiThreading har fjernet udfordringen med lange spåner ved gevinddrejning, og dermed også fjernet klemmærkerne på de færdige emner.

24. september 2022, kl. 09:18 

Gevinddrejning med optimeret spånkontrol

teknovationNr. 11 - 2022   Ved Nymetal A/S har man på maskinfabrikken været udfordret af lange spåner ved gevinddrejning, og det vakte derfor interesse, da man læste om OptiThreading fra Sandvik Coromants digitale palet, der har sikret kontrolleret spånbrydning og dermed optimerede færdige overflader.


Da Nymetals Thomas Frøhling havde set et eksempel på brug af Sandvik Coromants OptiThreading, som havde løst en udfordring, der lignede den, som han selv stod med, blev det til en kontakt til hans Sandvik Coromant-kontakt Account Manager Lars Fischer, som hurtigt introducerede virksomhedens Application Specialist Mette Foldager fra Sandvik Coromant-teamet.

Og så var parterne ellers godt i gang med at løse den udfordring med lange spåner, som Nymetal stod med. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med softwaren CoroPlus ToolPath analyseredes den hidtidige fremgangsmåde, og så tilpassede softwaren ellers operationen med OptiThreading-modulet, så vibrationerne forsvandt. En kort fortælling er, at løsningen tilpasser hastighed og skæredybde, så man ikke alene fik et dybt spor i gevinddrejningen, men så at sige en mere vilkårlig gevinddrejning, som samtidig fjernede de lange spåner og efterlod en optimeret overflade, uden de hidtidige vibrationsmærker.

”Faktisk var det en bedre overflade, en hurtigere fremstillingsproces, og samlet set både en mere produktiv bearbejdning samt ikke mindst mere økonomisk,” fastslår Thomas Frøhling, som dermed stod med gode argumenter for at investere i de nødvendige værktøjsløsninger, som han forelagde indehaver, direktør Morten Skovgaard, som i 2019 opkøbte Nymetal – både støberi og maskinfabrik.

Læs mere om Nymetal-casen i onlineversionen af det aktuele Teknovation  - 11/2022 - ved at følge lænken her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik