Teknovation Logo
robot

 
  • DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2022 blev overrakt af Greves borgmester Pernille Bechmann til Chan, mens lærlingepladsens direktør og indehaver Allan Rasmussen glad ser til.

21. juni 2022, kl. 15:18 

DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2022 til Chan

IMAS A/S' lærling YiChan Xing, bedre kendt som Chan, er tirsdag blevet tildelt DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2022.


Det blev YiChan Xing, bedre kendt som Chan, fra IMAS i Greve, som løb med hæderen DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2022.

Det er tre år siden, at Chan sparkede døren ind på maskinfabrikken med en ansøgning om at blive voksenlærling i hånden. Og som administrerende direktør og indehaver Allan Rasmussen siger: 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Med hendes store smil og positive indstilling var vi overbevist. Vi måtte simpelt hen have Chan med på hold IMAS".

Siden beslutningen har de ikke i et sekund fortrudt, at de oprettede en læreplads som industritekniker til hende. Chan er født og vokset op i Kina, før hun kom til Danmark, hvor hun bor med mand og barn. Men trods hendes lille størrelse tager hun altid fat og er god til selv at se, hvor hun kan give en hjælpende hånd eller et skulderklap.

"Chan er enorm ivrig for at lære industriteknikerfaget. Alt bliver noteret i hendes lille bog, ekstra spørgsmål bliver stillet og programmer nærstuderet, så hun til næste gang kan lave hele opstillingen selv. Hendes 10 og 12-taller på erhvervsskolen NEXT afspejler hendes ihærdighed. Og selv om nogle af kollegerne har været ansat i 20 år og er vanedyr af sind, skal hun nok få forbedret deres ordenssans på en kærlig måde – og løftet mandag-morgen humøret," siger Allan Rasmussen.

Da Greves borgmester Pernille Bechmann overrakte lærlingeprisen til Chan ved et arrangement på IMAS var det netop gå-på-modet og den positive tilgang til både teori, praksis og det sociale, hun fremhævede.

"Chan er et forbillede for andre – mænd og kvinder uanset nationalitet og alder. Hun viser, at det nytter noget selv at tage et initiativ og at knokle for det. I den partnerskabsaftale om uddannelse, som Greve Kommune og DI har, er et af målene netop flere voksenlærlinge, og der er ingen tvivl om, at Chan er med til at vise vejen," siger Pernille Bechmann.

Selv om det danske sprog er en svær størrelse, knokler Chan hver dag for at lære det flydende. Hun lytter til podcasts, ser TV-avisen og alt muligt andet og kommer tit og skal have en forklaring på, hvad faglige udtryk fra Debatten i DR betyder.

"Chan blev udvalgt i et enormt stærkt felt af lærlinge, men hun imponerede DI Roskilde/Køge Bugts bestyrelse med det samme. Vi arbejder blandt andet med mangfoldighed på de lokale arbejdspladser og ser Chan som et rigtig godt eksempel på en dygtig kvinde, der med industritekniker-uddannelsen har valgt et traditionelt mandefag. Dem er der brug for mange flere af," siger bestyrelsesmedlem Jesper Seidelin Nordby fra DI Roskilde/Køge Bugt. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik