Teknovation Logo
robot

 
  • ”Det er jo vores konkurrenceevne, det handler om, så det er en katastrofe, hvis vi ikke evner at få fat på de unge,” siger Lars Lynge. (Foto: Stålakademiet.nu)

20. februar 2022, kl. 10:28 

Metalindustrien kalder på de unge

teknovationNr. 2 - 2022   Med Stålakademiet.nu-initiativet skal der løftes i flok for at rekruttere flere lærlinge til paraplyforeningens seks fagområder, fremhæver Stålakademiets formand, Mazak-direktør Lars Lynge. Han ønsker, at hele Danmark får øjnene op for de fantastiske jobmuligheder, som industrien tilbyder. Da han var ung kendte han heller ikke en pind til metalbranchen.


”Metalindustrien har gennem årtier lidt under manglende opmærksomhed i uddannelsesbilledet, og det kan der være mange forklaringer på. Konsekvensen har i hvert fald været, at de unge har søgt helt andre karriereveje. Og det skal der laves om på.”

Udmeldingen kommer fra CEO Lars Lynge, YamazakiMazak Danmark A/S, der ud nu over at være formand for Stålakademiet.nu også er formand for industritekniker.nu.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Vi er nødt til at gøre noget for at vende udviklingen. Vi kan jo se, at det arbejde, der er blevet lavet i industritekniker.nu, har stor effekt og trækker flere lærlinge til faget. Vi skal have synliggjort værdien ved at arbejde i metalindustrien, som kan tilbyde job for livet. De unge kan se frem til at få en arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø, gode lønforhold og muligheder for at læse videre,” siger Lars Lynge.

Lars Lynge er gået ind i lobbyarbejdet uden at få løn for det.

”Jeg gør det, fordi det ganske enkelt er en god sag. Og det er helt klart en styrke, at vi nu er flere brancher om at løfte opgaven. Nu skal vi bare ud over stepperne,” påpeger han.

Se hele den spændende artikel i online-versiionen ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik