Teknovation Logo
robot

 
  • Administrerende direktør Anders Kold hos Mekoprints noterer både rekordomsætning og -indtjening i seneste regnskabsår.

6. januar 2022, kl. 10:04 

Rekordresultat for Mekoprint-koncernen

Ved Mekoprints domicil i Støvring kan man kigge tilbage på et rekordresultat i regnskabsåret 2020/2021, med et løft af omsætningen til 571 millioner kroner og mere end en fordobling af indtjeningen til 57 millioner før skat, båret af en rekordhøj efterspørgsel fra både ind- og udland. 


Mekoprint, der udvikler og producerer elektromekaniske komponenter og totalløsninger, har offentliggjort sit seneste årsregnskab, der havde afslutning 30. september. Det er koncernens hidtil bedste, og de gode resultater kommer efter en periode, hvor forventningerne ellers var forholdsvis afdæmpede:

"Vi må positivt konstatere, at det seneste regnskabsår har udviklet sig helt anderledes, end vi havde forventet. I midten af 2020 havde vi en forholdsvis lav ordreindgang efter coronakrisens første bølge. Samtidig var sigtbarheden meget lav, da ingen kunne vide, hvad efteråret og en eventuel anden coronabølge ville bringe med sig," forklarer CEO Anders Kold, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Men frygten blev forholdsvis hurtig bragt til skamme. Allerede i efteråret 2020 steg markedsefterspørgslen betydeligt og har ligget rekordhøjt siden".

Som følge af den høje efterspørgsel opnår koncernen, der er opdelt i fire divisioner – henholdsvis Graphic Electronics, Chemigraphics, Mechanics og Cables - en omsætning på 571 millioner mod 509 millioner året før. Det svarer til en fremgang på 12 procent og er den højeste omsætning nogensinde. Også indtjeningen sætter rekord med et resultat efter skat på 57 millioner før skat. Det er mere end en fordobling af bundlinjen sammenlignet med året før, hvor indtjeningen lå på 21 millioner kroner.

Anders Kold peger på flere forhold, der har muliggjort den rekordhøje vækst:

"Vi har de seneste år øget vores langsigtede investeringer i digitalisering, organisationsudvikling og nye teknologier betydeligt. Som virksomhed er vi nøje afhængige af at have adgang til State-of-the-Art-teknologier, der kan matche det bedste i verden".


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik