Teknovation Logo
robot

 
  • De to seneste CoroDrill-serier udvider mulighederne inden præcisions-mikrobor, fremhæver Coromant.

Teknovation nr. 14/2021

Seneste præcisions-mikrobor fra Coromant

Sandvik Coromant har lanceret to serier af mikrobor til præcisionsbearbejdning: CoroDrill 462 med -XM-geometri og CoroDrill 862 med -GM-geometri. De seneste bor-serier er designet til bearbejdning af flere materialer, hvor brugeren vil sikre øget performance, men hvor nøjagtighed samtidig er afgørende, fremhæver producenten.


Moderne elektronik bliver mindre og mindre og kan mere og mere, mens produktion af medicinsk udstyr stiller krav om stigende brug af minimalt invasiv kirurgi, hvor der anvendes teknikker, der minimerer antal og størrelse af de snit, kirurgen foretager.

Med de mindre størrelser og det større antal funktioner inden for teknologien efterspørges værktøj til produktion af mindre og mere komplicerede komponenter, hvor det ofte betegnes som mikroboring, når man skal beskrive boring af huller med en diameter på under tre millimeter. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


CoroDrill 462 og 862 fås i opgraderede geometrier og i et udvalg af diametre og længder, som dækker et større produktområde end de tidligere sortimenter.

Begge serier kan nemt bore huller med en dybde på op til ni gange diameter ved brug af udvendig køling, og der fås også en variant med indvendig køling til boring af huller med en diameter på 1,00 millimeter og derover til huller med en dybde på op til 16 gange dybden. Den effektive brug af køling hjælper ikke kun værktøjet med at bore dybere huller, værktøjets levetid bliver samtidig længere, og risikoen for spånklemning reduceres, fremhæver Coromant.

CoroDrill 462 kan anvendes ved fremstilling af huller med en diameter på op til 3,00 millimeter, og anbefales til boring af både bundhuller og gennemgående huller, ligesom det kan anvendes til flere forskellige Iso-materialer, inkluderet Iso P, M, K, N, S, O og H. Med en boredybde på 6 gange dybde er CoroDrill 462 en alsidig boreløsning for producenterne.

CoroDrill 862 anbefales til fremstilling af huller med en diameter fra 1,00 til 3,00 millimeter i alle materialer, når boret bruges med indvendig køling. Ud over konventionel boring kan CoroDrill 862 også bruges til flere andre boreopgaver, blandt andet boring af krydshuller og parketboring samt boring i konvekse og konkave overflader.

Begge er i solidt hårdmetal og fås både som standardværktøj, men kan også kundetilpasses. Coromant har som en del af sortimentet givet producenter, der har behov for en skræddersyet mikroborsløsning, mulighed for at konfigurere værktøjerne på grundlag af diameter, brugbar længde, trindiameterlængde og skaftdiameter.

Kunderne kan desuden også købe CoroDrill 862 med en påloddet polykrystallinsk diamant (PCD-skærkant), der er op til 100 gange mere slidstærk end solidt hårdmetal. PCD-værktøj er desuden mere nøjagtigt og kan producere snævrere tolerancer end værktøj i solidt hårdmetal. Kunder, der skal bore mikrohuller i materialer, der erfaringsmæssigt er meget vanskelige at bearbejde, som titan, aluminium, glas og keramik, anbefales derfor en PCD-løsning. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik