Teknovation Logo
robot

 
  • Stålakademiets Henning Dam lancerede initiativet, der samler indsatsen omkring industritekniker-, støberitekniker, værktøjsmager-, automatiktekniker-, smed- og skibsmontøruddannelserne, på hi-messen. (Foto: Thore Dam Mortensen)

19. oktober 2021, kl. 12:44 

Seks metal-erhvervsuddannelser samles under én paraply

Med Stålakademiet samles profileringen af hele seks erhvervsuddannelser nu under én paraply, nemlig Stålakademiet.


"Stålakademiet har modtaget mange positive kommentarer på navnet og omkring, at det er fedt at se nogen være stolte af at gøre karriere i metalindustrien med afsæt i en erhvervsuddannelse," udtaler Henning Dam, som er frontperson for initiativet.

Foreningen Industritekniker.nu har på få år lykkes med at øge elevoptaget med 60 procent på industriteknikeruddannelsen. Dog er der fortsat behov for et højere elevoptag, også på metalindustriens andre erhvervsuddannelser. Derfor har industritekniker.nu indgået et samarbejde med den fynske indsats, Stålakademiet, som udspringer af Erhvervshus Fyn og MARLOG, som også ligger navn til det fælles initiativ. I sammenlægningen har de udvidet indsatsen mod profilering af hele seks erhvervsuddannelser: Industritekniker-, støberitekniker-, værktøjsmager-, automatiktekniker-, smed- og skibsmontør-uddannelserne, oplyser Henning Dam, der bakkes op af Steen Nielsen fra den fynske indsats.

Årets hi-messe blev brugt til at skabe opmærksomhed omkring Stålakademiet og til at hverve flere virksomhedsmedlemmer til de seks foreninger. Foreningerne har til formål at støtte de seks erhvervsuddannelser i indsatsen for at fremme elevoptaget og øge prestigen ved at gøre karriere i metalindustrien.

"Det er et rigtig godt sted at starte. Kommer man først ind i branchen, er der jobgaranti for livet og et stort udviklingspotentiale. Branchen favner bredere end mange lige tror, lige fra robotteknologi over servicering til salg," udtaler Mazak-direktør Lars Lynge, der er formand for industriktekniker.nu og stålakademiet.nu

"I de følgende uger skal der nu følges op på ca. 50 spændende leads fra interesserede virksomheder," fortæller Henning Dam.

Under hi-messen blev der også afholdt generalforsamling for uddannelsesforeningen Støberitekniker.nu, der består af 18 medlemsvirksomheder.

"Det er rigtig flot for en lille branche i Danmark," siger Henning Dam. Generalforsamlingen foregik på Jydsk Aluminiums Industri i Herning, og her oplevede formand Jens Axel Birn og Valdemar Birn igen stor støtte til initiativet. I forbindelse med messen modtog Støberitekniker.nu en flot fondsstøtte fra Hans Foxbys Fond i Herning på 225.000 kroner over de næste tre år.

Selv om Stålakademiet kun lige er lanceret, er de allerede godt i gang med profileringen af uddannelserne. I forrige uge har foreningen arrangeret hele tre busture med mellem 20 og 25 GF1-elever fra Aarhus Tech. Her var eleverne efter et introduktionsarrangement på virksomhedsbesøg hos Prodan i Randers, Gromas Maskinfabrik i Aarhus og Johnson Controls i Aarhus. Arrangementet skal øge de unges interesse og kendskab til industritekniker- og smedeuddannelserne, så de bliver klædt på til at vælge retning for deres GF2. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik