Teknovation Logo
robot

 
  • MJC Metals aktuelt tilføjne tre medejere er fra venstre Martin Ravn, Mathias Kylling og Thomas Juhl.

16. oktober 2021, kl. 11:38 

Foryngelse i MJC Metal-ejerkredsen

teknovationNr. 11 - 2021   Vestjyske MJC Metal A/S har aktuelt fået en ordre i hus på over 30 millioner kroner. Paradoksalt nok skaber ordren både travlhed og ro i virksomheden, som har fået yderligere tre ejere ind.


Posen med vaner er blevet rystet godt og grundigt hos MJC Metal i Esbjerg, siden virksomheden har fået flere folk ind i ejerkredsen, og dermed også den næste generation af virksomhedsledere. De tre skal tage sig af hovedparten af de interne opgaver, mens Henning Dam, som tidligere har været direktør i virksomheden nu helliger sig salgsarbejdet.

To af de tre seneste ejere har arbejdet hos MJC Metal i flere år. Det er Thomas Juhl, 42 år, som nu er produktionschef, og Mathias Kylling, 41 år, som tager sig indkøb og projekter, beregninger og så videre. De to er begge udlært industriteknikere. Den tredje kommer ude fra og er Martin Ravn, 38 år. Han kommer fra en stilling som statsautoriseret revisor og er i øvrigt svigersøn til Henning Dam. Han er samtidig ny direktør i den spåntagende underleverandørvirksomhed.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Man går ind med en anden og større indsats når man bliver selvstændig, end da man var lønmodtager, for at få tingene til at lykkes. Man bliver også mere ærekær. Man bliver lidt som en terrier, der bider sig fast i opgaven,” siger Mathias Kylling i det aktuelle Teknovation - 11/2021.

Virksomheden har aktuelt fået en rekordordre i hus, og ejerne er tilfredse. Ordren kommer fra vindmølleindustrien og er på over 30 millioner. Langt størstedelen af emnerne skal leveres i løbet af 2022. Planlægningsmæssigt er det på plads, hvilke maskiner der skal producere de mange emner:
 
”Ordren giver os ro, for så kan vi få tid til at fokusere på vores andre forretningsområder,” siger Martin Ravn.
Han præciserer, at vindmølleindustrien lige nu er suverænt det største forretningsområde. Han så gerne, at kundesegmenter som blandt andet olie- og gasindustrien, den maritime industri, procesindustrien og den mere generelle industri udgjorde en større del af omsætningen, således at sårbarheden ved kun at stå stærkt i et kundesegment bliver fjernet.
 
Som en del af flow-tankegangen er produktionslayoutet ændret, sådan at de spåntagende maskiner nu er samlet ét sted. Det er primært Mazak-maskiner - alle med robotter, der er flyttet rundt på. Den nye spåntagende afdeling med otte enheder kører 24/7. Maskinparken får inden for de næste måneder selskab af maskine nummer ni - også en Mazak-model.
 
”Vi tænker meget mere i serieproduktion, end vi gjorde før. Vi er blevet langt bedre til planlægning og til om- og opstilling af maskiner,” siger Thomas Juhl.
Han refererer til maskinovervågningssystemet, som viser, at spindlen på de otte maskiner i den automatiserede afdeling på et døgn, hvor det kører godt, kører mellem 90 og 92 procent af tiden.
 
”Det giver os mulighed for at meget mere igennem systemet med samme bemanding. Vi skal kunne producere med en høj automationsgrad, ellers kan vi ikke konkurrere med lavlønslandende,” siger Thomas Juhl.   

Læs hele den spændende artikel i det aktuelle Teknovation  -11/2011 - online-udgaven er tilgængelig ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik