Teknovation Logo
robot

 
  • Mapals PCD-løsninger sikrer producenter til flyindustrien både lang værktøjslevetid, og dermed mange borede huller, og optimale bearbejdningsresultater, fremhæver producenten.

Teknovation nr. 7/2021

PCD til udfordrende fly-emner

Udfordrende fly-emner i aluminium og kompositmaterialer kræver særligt udstyr. Det gælder også på værktøjssiden, fremhæver tyske Mapal, som med sine PCD-løsninger har sikret både lang levetid og optimale bearbejdningsresultater.


I en konkret levereance til leverandør af emner til fly i aluminium og kompositmaterialer har Mapal øget værktøjslevetiden ved boring med hele 60 procent, fremhæver producenten.

Der er tale om PCD-boring i multilags-komponenter, hvor der både er lag med kompositmateriale i kulfiber kombineret med plast og lag med aluminium. Mapal fandt frem til en PCD-løsning, med udskiftelige skær på boret, der på en gang sikrede et flot bearbejdningsresultat samtidig med at man undgik nedbrud, som der ellers havde været udfordringer med, da levetiden var hele 60 procent bedre end hidtidige Best Practise-opstillinger.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Yderligere optimering af fremstillingen blev opnået ved at ændre til en borevinkel på 115 grader, der lettede spånafgangen markant, ligesom boret blev fremstillet i en specialudgave, tilpasset brugerens behov for høj processtabilitet.

Der skal bores i tykkelser op til 50 millimeter, og den hidtidige specialløsning havde en maksimal værktøjslevetid på 50 boringer. Med Mapals PCD-bor lykkedes det at løfte levetiden til 80 boringer inden værktøjsskift.

Løsningen indgår nu i standardprogrammets fræser OptiMill-SPM-Rough, med den særlige geometri, der anbefales til kompositbearbejdning, og i en række anvendelser har vist sig frem, påpeger Mapal.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik