Teknovation Logo
robot

 
  • Elever fra skolepraktikordningen på Mercantec-uddannelserne, datateknikerne og automatikteknikerne skal arbejde på tværs i projektet, fremhæves det.

5. marts 2021, kl. 15:04 

AU, Mercantec og DAMRC i VSR-samarbejde

Teknologien Vibratory Stress Relief, VSR, skal automatiseres og gøres mere tilgængelig for danske produktionsvirksomheder gennem et projektet støttet af Elforsk.


Aarhus Universitet og Mercantec skal sammen med DAMRC gøre teknologien Vibratory Stress Relief, VSR, der afspænder materiale ved hjælp af vibrationer, mere tilgængeligt for danske produktionsvirksomheder.

I projektet, der er støtte af det finanslovsstøttede forsknings- og udviklingsprogram, Elforsk, er det nærmere bestemt ønsket at automatisere brugen af VRS.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ved bearbejdning af emner opstår der ofte residualspændinger. Disse behandles i dag som oftest ved Thermal Stress Relief, TSR, der er en dyr, tids- og energikrævende varmebehandlingsproces, fremhæves det.

VSR-teknologien er, påpeges det, en proces, der er mere fleksibel, billigere og mere miljøvenligt.

Aktuelt er det dog kun muligt at kobles til ét accelerometer til VRS, hvilket betyder at kun ét emne kan behandles ad gangen.

Ønsket er, at koble flere accelerometre til for at kunne behandle flere emner på en gang.

I den forbindelse bidrager erhvervsskolen Mercantec med udvikling af automationsløsninger. Elever fra skolepraktikordningen på uddannelserne, datateknikkerne og automatikteknikerne skal således arbejde på tværs i projektet.

Mercantec har i samarbejde med DAMRC koblet PLC, frekvensomformer og accelerometre sammen og fået konstrueret en GUI (brugerflade).

Når brugerfladen er helt færdig, skal DAMRC teste udstyret på fysiske emner, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik