Teknovation Logo
robot

 
  • Det er måske Danmarks største drejebænk, som nu opstilles ved Marine Shaft i Hirtshals, hvor den modificerede Skoda SR2 får 27 meter mellem pinolerne.

4. marts 2021, kl. 08:54 

27 meter drejebænk opstilles i Hirtshals

Metalmaskiner A/S har aktuelt travlt med opstillingen af en kæmpe drejebænk hos Marine Shaft A/S i Hirtshals, som får en løsning med 27 meter mellem pinolerne.


Det er måske Danmarks største drejebænk, som Metalmaskiner aktuelt installerer ved Marine Shaft i Hirtshals.

For et par år siden fik maskinforhandleren opgaven at hjælpe Marine Shaft med at finde en drejebænk, gerne en brugt, kravet var blot, at længden skulle være mellem hele 20 og 30 meter imellem pinolerne. Maskinen måtte også gerne være en Skoda, da Marine Shaft allerede har en fin Skoda SR2500, der oprindeligt kommer fra Nakskov Skibsværft. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Efter en del søgen fandt Metalmaskiner, og samarbejdspartneren Dentool ApS, en passende maskine i Holland. Den var blot "for kort", nemlig kun 21 meter - maskinen var imidlertid en Skoda SR2-200, og den var kun var få år gammel.

Skoda SR-2 har en drejediameter på 2.000 millimeter, og Metalmaskiner har bistået med dels at få den fra Holland til Hirtshals, og dernæst opgaven med at få maskinen forlænget og efterfølgende installeret i Hirtshals i samarbejde med producenten, og Metalmaskiners samarbejdspartner, Skoda Machine Tool fra Pilzen i Tjekkiet.

Maskinen har været totalt adskildt og vangepartiet er blevet forlænget med to segmenter, hvorefter den samlede vange blev slebet.

Maskinen fylder i dag omtrent 7 gange 40 meter, og der er udført et flot og kompliceret fundament under maskinen, som er 3,75 meter tykt og forsynet med en lang række kanaler og render for såvel kabelføringer som spångrave.

Spåntransportøren er i alt cirka 5,2 meter høj - målt fra bund til top. Der er 330 fixatorer til fastgørelse af den i alt 160 tons tunge maskine på fundamentet, der består af omkring 950 tons beton og jern under maskinen.

Efter forlængelse har maskinen nu en drejelængde på 27 meter imellem pinolern,e og den vil være styret i X/Y/Z og C via en Siemens 840D-styring, ligesom den nu er med roterende værktøj, SK50, direkte, 35 kiloWwatt S1.

Slutopstillingen foretages af et montørteam fra Skoda og indledtes ved påbegyndelsen af 2021 og forventes afsluttet ultimo april.

Ud over maskininvesteringen har Marine Shaft også forlænget en eksisterende hal med cirka 50 meter samt monteret 100 tons traverskraner i hallen - så der også kan komme emner i maskinen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik