Teknovation Logo
robot

 
  • Der er lys for enden af tunnelen, vurderer VDW-bestyrelsesformand, dr. Heinz-Jürgen Prokop.

23. februar 2021, kl. 07:34 

VDW venter produktionsvækst på 6 procent i år

I forbindelse med årskongresssen i Verein Deutscher Werkzeugsmaschinenfabriken, VDW, der samler de tyske værktøjsmaskinproducenter, lyder mere optimistiske toner om fremtiden, og allerede i 2021 ventes en produktionsvækst på 6 procent i medlemsskaren.


Efter at have noteret tilbagegang i produktionen i 2019 og i 2020 ser VDW ind i 2021 med mere optimisme, og venter at der vil ske en produktionsvækst på 6 procent i år.

Og det er specielt den europæiske fremgang, som slår igennem, vurderes det i de seneste prognoser fra Oxford Economics, anfører Heinz-Jürgen Prokop.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


2020 har særligt været et svært år for de tyske producenter, der har set en samlet reduktion i afsætningen på tæt ved 1/3 af den tilsvarende afsætning året inden, der i forvejen var nedadgående, så der er også et stort "hul" der skal udfyldes i markedet, vurderer Heinz-Jürgen Prokop:

"Et kig på tilbagegangen viser med al tydelighed, at den europæiske industri har prioriteret at holde på arbejdskraften igennem Covid-19-krisen, og tilsvarende har fravalgt investeringer i teknologi, og i stedet tilstræbt nedsat arbejdstid," fortæller Prokop, og fremhæver særligt det tyske instrument på området "Kurzarbeit", som en væsentlig årsag til at industrien tegner til at komme igennem krisen, og dermed giver grobund for optimisme fremadrettet.

Og også de internationale markeder tegner lysere, og VDW, der repræsenterer verdens største eksportnation, Tyskland, venter naturligt at få effekt heraf med en markedsandel på omtrent 20 procent af verdensmarkedet, foran Kina og Japan, der sidste år stod for produktionen af hver 16 procent.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik