Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre er det Freddie Gaardbye fra CNC Consult, Heidenhains Preben Nyhus samt AM Toolings Carsten Lauersen og Mads Lundvald-Meyerhoff, der studerer oppetiderne hos Odense-virksomheden. (Foto: Lars Aarø/Fokus)

24. november 2020, kl. 15:58 

Gearer op med digitalisering

AM Tooling A/S er med Heidenhains StateMonitor gået ind i den digitale tidsalder med overvågningssystem på Odense-firmaets spåntagende maskiner, som nu er klar til at gå et gear op i udnyttelsesgrad. 


Med et digitalt overvågningssystem, StateMonitor fra Heidenhain, kan AM Tooling nu få dokumentation for, hvor mange timer af firmaets 21 spåntagende CNC-maskiner, der er i sving, og hvor meget de reelt bidrager til indtjeningen.

Overvågningssystemet er baseret på Heidenhain-software, som Freddie Gaardbye fra CNC Consult fysisk har fået installeret, sådan at de 21 maskiner nu kommunikerer i samme sprog. Og det til trods for, at der er seks forskellige fabrikater med seks forskellige styringer i maskinparken, som både tæller nye og gamle maskiner, hvilket har krævet nogle softwaremæssige ”koblinger”. Systemet har netop gennemgået en prøveperiode på tre måneder.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


StateMonitor kan blandt andet hjælpe med at holde styr på vedligehold af maskinparken, sende beskeder ved hændelser og logning af måleværdier.

Via systemet er ledelsen også blevet gjort opmærksom på, at én medarbejder ikke længere skal stå for opstilling af de dyre/vitale maskiner alene, men, at man skal hjælpes ad, så opstillingstiden dermed bliver reduceret kraftigt. Ligesom der nu er lavet et setup, som sikrer, at operatøren bliver adviseret via mail, hvis der opstår problemer med spåntagningen om natten. Konkret sikrede denne ordning, at virksomheden fik reddet 22 timer i en weekend. Systemet viser også, hvis der er temperaturproblemer i en maskine, som måske har brug for kølevæske.

”Hvis ikke vores maskiner kører som planlagt, kommer vi bagud og ødelægger planlægningen og skubber dermed hele fødekæden i den forkerte retning. Derudover kan vi med langt større nøjagtighed end tidligere lave efterkalkuler på vores ordrer. Det her med maskinovervågning er den rigtige vej for os,” siger Mads Lundvald-Meyerhoff.

Tilbagebetalingstiden på overvågningssystemet, som har kostet omkring 500.000 kroner, forventes at være på under 12 måneder.

”Kan vi hente en time her og en time der, så bliver det på et år til rigtig mange timer, som vil være til stor gavn for både vores planlægning og økonomi. Overvågningssystemet vil helt sikkert give os en højere udnyttelse af vores maskinpark,” siger Carsten Lauersen.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik