Teknovation Logo
robot

 
  • Styret af Fastems Cell Management-software vælger DMC-APC'en den næste emnepallette fra lagersystemet, flytter den til en ledig værktøjsmaskine og henter den færdige emnepallette fra maskine. Processen sker ved en 180 grader rotation, hvorefter den nye palette placeres i maskinen. Dette scenario tager cirka 30 til 40 sekunder, hvilket er cirka tre gange så hurtigt som med et enkelt-pallette-APC-system, fremhæves det.

23. november 2020, kl. 07:42 

Lancerer optimeret multi-palletteveksler til FMS

Nu kan værktøjsmaskiner med en payload på op til 1.000 kilogram, der ikke er udstyret med automatisk palletteveksler, opnå en tilsvarende cyklusfordel med en netop lanceret multi-palletteveksler til FMS-anlæg fra Fastems.


Den finske producent af automationsløsninger til spåntagende virksomheder Fastems er på banen med en multi-palletteveksler, der både kan lade emner i værktøjsmaskiner direkte og fungere som en automatisk palletteveksler (APC).

Enheden går under navnet DMC-APC, hvilket står for Double Mast Crane-Automatic Pallet Changer, og med denne behøver bruger af FMS-anlæg ikke længere købe CNC-maskiner med dyre integrerede APC'er for at optimere palletteskiftet, fremhæves det.

DMC-APC'en kan nemlig håndtere to emner ad gangen (mod normalt et emne) og reducerer dermed pallettebyttetiden, da en ny pallette kan installeres i maskinen med det samme, efter de færdigbearbejdede emner er taget ud.

En feature der ikke mindst højner oppetiden ved kortere bearbejdningscyklusser.

Endelig fremhæver producenten ikke mindst pladsbesparelsen på værktøjsgulvet, når brugeren slipper for det integrerede APC-udstyr.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik