Teknovation Logo
robot

 
  • Next København, der blandt andet omfatter industritekniker- og værktøjsmageruddannelserne, søger nu at komme i kontakt med potentielle unge til de kommende optag gennem Live-udsendelser på YouTube.

19. november 2020, kl. 13:12 

Next Uddannelse København går Live

NEXT Uddannelse København tager nu med et online live-event vejlednings-udfordringen op under Covid-19-krisen, og sender Live om mulighederne som blandt andet industritekniker og værktøjsmager den 26. november.


Covid-19-krisen har i den grad påvirket ungdomsuddannelserne i 2020. I foråret blev alle elever i en længere periode sendt hjem til online-undervisning og på trods af, at alle eleverne igen var tilbage på skolerne i august, opstod en anden udfordring. Vejledningen af unge i grundskolen er nemlig svækket markant for tiden, da Undervisningsministeriet pt. har besluttet at lukke ned for blandt andet brobygningsforløb mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne for at mindske smittespredningen, fortæller direktør Ole Heinager, Next Uddannelse København.

Derfor har man valgt at gå en alternativ vej i forsøget på at give unge grundskoleelever vejledning om skolens over 40 erhvervsuddannelser, seks gymnasier og 10. klasses-tilbud. Torsdag den 26. november kan alle interesserede således følge en Live-event på YouTube fra klokken 17, og Ole Heinager håber, at mange unge og deres forældre vælger at følge med:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi har for tiden en ekstra stor opgave med at sikre, at de unge er godt klædt på til at tage et afklaret uddannelsesvalg. De seneste år har vi intensiveret arbejdet med at udbrede viden om specielt vores erhvervsuddannelser, og det vil være rigtig ærgerligt, hvis den nuværende situation resulterer i, at de unge ikke kender alle deres muligheder. Derfor er vi naturligvis klar til at finde nye løsninger og sikre, at der stadig er mulighed for at få den nødvendige viden forud for uddannelsesvalget," fastslår Ole Heinager, og pointerer, at showet ikke kun er for grundskolelever:

"På flere af vores erhvervsuddannelser er mange af dem, der starter, mellem 20 og 30 år, så jeg håber også, at vi når ud til de lidt "ældre" unge".

Eventen varer en halv time og undervejs vil seerne have mulighed for at chatte og stille spørgsmål. Ti uddannelsesrådgivere sidder desuden klar ved telefoner for at give personlig vejledning, både under og efter eventen. Jakob Sønder Lind, der er uddannelsesrådgiver, bliver vært til eventen. Han håber, at mange har mod på en dialog:

"Vi håber selvfølgelig, at en masse unge vælger at følge med og tage imod tilbuddet om personlig vejledning via telefonen. Vi ved, at det kan være svært at finde rundt i de mange uddannelsestilbud, så det kan være meget frugtbart at snakke med en rådgiver," siger Jakob Sønder Lind, der glæder sig til showet - ikke mindst fordi, at det er NEXT egne elever, der står for produktionen:

"Hele eventen bliver produceret af vores egne dygtige film- og tv-produktionselever, ligesom vores kosmetikerelever sørger for, at vi alle ser godt ud på aftenen," fortæller uddannelsesrådgiveren.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik