Teknovation Logo
robot

 
  • Øverste koncernchef for DMG MORI AG, der omfatter hele den europæiske organisation, CEO Christian Thönes, kan se fremgang i afsætningen i Europa, og herunder Danmark, igennem de seneste tre måneder.

29. oktober 2020, kl. 07:44 

DMG MORI ser muligheder i automatisering

Mens afsætningen af CNC-maskiner er reduceret med cirka 1/3 i årets første ni måneder, så er efterspørgslen på Additive Manufacturing, AM, og fuldautomatiserede produktionsceller opadgående, så der er stadig indtjening i den tæt på halverede omsætning hos DMG MORI AG, viser kvartalsregnskabet efter årets første ni måneder.


De gennemførte tiltag for effektivisering i DMG MORI-koncernen har generelt været en god og effektiv hjælp til, at koncernen også igennem årets første ni måneder har tjent penge, selv om såvel omsætning som indtjening er reduceret i forhold til den samme periode i 2019, grundet Covid-19-krisen.

DMG MORI AG har i årets første ni måneder haft en ordreindgang på 1,1878 milliarder euro - omtrent 8,8 milliarder kroner - i årets første ni måneder. Det er et fald med over 1/3 i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningen er reduceret til et EBIT på 53,4 millioner euro for ni måneders-perioden, i forhold til 1,54,4 millioner euro i perioden sidste år.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Samlet er ordreindgangen imidlertid opadgående i koncernens europæiske selskaber, der også omfatter salgs- og serviceselskabet i Fredericia; DMG MORI Denmark, og for den europæiske produktion er der også tale om en øget eksport igennem årets tredje kvartal, oplyser CEO Christian Thönes i forbindelse med fremlæggelsen af tredje kvartals-rapporten.

Det tilskriver Christian Thönes både en generel fremgang i markedet for CNC-metalbearbejdning og samtidig øget afsætning inden for AM-teknologi samt ikke mindst øget interesse for egentlige nøglefærdige, fuldautomatiserede produktionsceller.

"Vi hæver derfor de samlede udmeldte forventninger for hele 2020 en smule, og forventer nu at nå et ordreindgangsniveau i størrelsesordenen 1,75, hvilket er godt 4 procentpoint højere end den seneste udmelding for 2020," siger Christian Thönes. 

Den samlede indtjening, EBIT, ventes at blive øget med 25 procent til størrelsesordenen 75 millioner euro - cirka 555 millioner kroner for 2020, lyder forventningerne.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik