Teknovation Logo
robot

 
  • Iscars Sumocham-borelinje kan nu leveres også i 4,0 til 5,9 millimeter borediameter, oplyser KJV. A/S.

18. august 2020, kl. 08:24 

Sumocham-borehoveder ned til 4 millimeter

Iscar udvider området med små diametre på den førende Sumocham-borelinje for boredybder fra 4 millimeter og op til 8 millimeter borediameter, oplyser den danske repræsentant, KJV A/S.


Sumocham-familien med lige skaft i 8 L/D forhold udvides aktuelt til også at omfatte et 4,0 til 5,9 millimeter diameterområde, oplyser KJV, der repræsenterer Iscar på det danske marked.

De tilføjne bor kan bære en vifte af borehoveder til bearbejdning i forskellige typer materialer og alle typer opgaver, såsom ICP, ICK, ICM, FCP, HCP og QCP.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Sumocham DCN-bor har cylindriske skafter, som muliggør bespænding af boret i hydrauliske værktøjsholdere (anbefales) eller i spændetangsholdere, oplyser KJV.

Ved brug af et HCP- eller QCP-hoved elimineres behovet for at udføre forboring før der bores til 8 gange diameters dybde. Ellers anbefales det at forbore med et DCN 1,5 gange diameter-bor eller et centreringsbor.

Ved boring med Sumocham i rustfrit stål eller højt legeret stål med ICM-borehoved, anbefales det at arbejde olie 7 til 10 procent mineralsk eller vegetabilsk olieemulsion – og med højtryk. For optimal ydelse anbefales det yderligere, at minimere rundløbsfejl og arbejde med et maksimum kast på 0,02 millimeter, da mere slør vil påvirke borets ydelse, standtid og hullets kvalitet.

Egenskaber er derudover, at der ingen setup-tid er efter udskiftning af Sumocham-borehoved i maskinen, ligesom borene kan anvendes både på fræsecentre og drejebænke og når der anvendes Sumocham-bor i stationære opgaver (drejebænk), anbefales det at anvende Iscars GYRO-udstyr eller excenterbøsning for at reducere skæv indstilling. Skæv indstilling vil forårsage dårlig ydelse af Sumocham-boret eller endda måske værktøjsbrud.

Før anvendelsen af 8 gange eller 12 gange diameter-bor anbefales det at forbore et 0,5 gange diameter hul med et kort bor eller centreringsbor. Gå ind i det forborede hul ved langsom hastighed og tilspænding indtil mellem 2 og 5 millimeter fra bunden. Start kølesystemet og øg rotation til den anbefalede borehastighed. Hold cirka 2 til 3 sekunder, og forsæt så med den anbefalede boretilspænding, oplyser KJV.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik