Teknovation Logo
robot

 
  • DMG MORI AG´s CEO, Christian Thönes, kan notere et positivt resultat for det første halvår. Forventningerne til hele 2020 er fortsat også positive.

4. august 2020, kl. 07:34 

Positivt 1. halvår hos DMG MORI AG

Den europæiske del af DMG MORI-koncernen har aflagt halvårsregnskab. Og resultatet er positivt med EBIT på 33,2 millioner euro, cirka 245 millioner kroner.


Der er krise i de primære kundesegmenter, anført af automobilindustrien, og i forbindelse med Covid-19, i høj grad også fly- og aerospaceindustrierne, men alligevel har DMG MORI AG, med hovedsæde i tyske Bielefeld, rundet en halvårsomsætning med et positivt EBIT på 33,2 millioner euro - cirka 245 millioner kroner - hvilket svarer til en EBIT-margin på 4,0 procent, der godt nok skal sammenlignes med et resultat for første halvår i 2019 på 8,1 procent.

Ordreindgangen for et år siden var på 1.412,3 millioner euro, og er i første halvår i år reduceret til 784,0 millioner - omregnet cirka 5,8 milliarder kroner. Salget i halvårsperioden er imidlertid på 838,0 millioner euro - cirka 6,2 milliarder kroner.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


CEO Christian Thönes, der står i spidsen for den europæiske del af DMG MORI-koncernen, hvorunder også salgs- og serviceseselskabet DMG MORI Denmark hører, noterer, at Covid-19-krisen har ændret kundernes behov, og det falder fint i tråd med DMG MORI´s fortsatte udvikling med øget automatisering, digitalisering og anvendelse af Additive Manufacturing, AM:

"Vi vil yderligere udvikle os på områderne Automation, Digitization og AM. Vi investerer i fortsat innovation, specielt på digitalsering, også i den aktuelle periode, for det er den eneste ansvarlige vej ud af denne krise," understreger Christian Thönes.


Han vurderer videre, at den økonomiske situation også i resten af 2020, og årene der følger, vil være udfordrende. Han understreger samtidig, at halvårsresultatet viser, at DMG MORI er klædt på til det, og derfor også fremadrettet vil fortsætte med positive resultater.

Samlet ventes en ordreindgang for hele 2020 på 1,6 milliarder euro, og et samlet salg på 1,65 milliarder euro - godt 12 milliarder kroner - men, det er under forudsætning af, at der ikke kommer en anden bølge som følge af Covid-19, understreger Christian Thönes.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik