Teknovation Logo
robot

 
  • Den aktuelt lancerede FaceMill-Diamond PKD-fræser fra Mapal.

Teknovation nr. 6/2020

Videreudviklet PKD-planfræser

Mapal meddeler, at man har videreudviklet på den eksisterende PKD-planfræser, og derfor kan tilbyde længere standtider på den aktuelle FaceMill-Diamand, der bygger videre på den eksisterende massive grundkrop, men samtidig tilbyder yderligere produktivitet.


Der arbejdes løbende med værktøjslinjen for High Performance Cutting, HPC, hos Mapal Präzisionswerkzeue, oplyser lederen af anvendelsesteknik for PKD-værktøj hos Mapal, Andreas Wittenauer.

Aktuelt har arbejdet ført til en betydelig mere effektiv PKD-planfræser med navnet FaceMill-Diamond:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi har opnået usædvanligt flotte resultater med FaceMill-Diamond, hvor produktiviteten kan øges markant, takket være markant flere skæremeter i forhold til værktøjsdiameter," siger Andreas Wittenauer, om den seneste videreudvikling.

I lighed med den hidtidige løsning, så er det en massiv grundkrop med et tilhørende fleksibelt spånafvikling, der sikrer den øgede produktivitet, med længere standtider samtidig med højere skærehastigheder, påpeges det videre.

I et konkret testeksempel hos en kunde har man med den seenste FaceMill-Diamond i AISI1-emner med en diameter 63 millimeter-planfræseløsning og tilspænding på 3.000 meter/minuttet ved 15.000 spindelomdrejninger/minuttet øget produktiviteten med 15 procent i forhold til den hidtidige løsning. Samtidig er overfladekvaliteten på emnet forbedret ned til 0,04 millimeter, hvilket betegnes som højglans.

Samtidig med de bedre standtider, og den bedre produktivitet, er der også arbejdet med fleksibiliteten i linjen, således at FaceMill-Diamond er mere modulært, og kan anvendes på tværs af maskinparken.

Dermed er det ikke alene ved fremstilling i større serier, at man opnår den bedre produktivitet, men bestemt også ved brug i mindre serier, understreger Andreas Wittenauer.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik