Teknovation Logo
robot

 
  • Gruber-værktøjskonstruktør Jens Peter Hansen har konstrueret dette værktøj, der kan producere fem forskellige emner. Idéen fik han i samarbejde med kunden.

7. maj 2020, kl. 12:07 

Multiværktøj fra Gruber

Værktøjsfabrikken Gruber meddeler, at virksomheden netop har leveret et værktøj, der kan producere fem forskellige emner.


Det kan være en stor investering for en virksomhed, hvis den har behov for at få fremstillet fem formværktøjsløsninger på en gang. Den udfordring stod en af værktøjsfabrikken Grubers kunder med for nylig.

Gruber løste udfordringen ved i stedet for fem kun at fremstille ét enkelt værktøj, der til gengæld kan producere alle de fem emner, som kunden har brug for. Løsningen har ikke alene løst kundens udfordring med at retfærdiggøre investeringen. Det har også betydet, at produktionen af emnerne bliver billigere, end de emner virksomheden ellers normalt producerer.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Hemmeligheden bag, hvorfor det samme værktøj kan producere fem forskellige emner, er, at emnerne ligner hinanden. Derfor kan en stor del af værktøjets funktionalitet genbruges.

Løsningen opstod i et tæt samarbejde mellem værktøjskonstruktør Jens Peter Hansen fra Gruber og kunden, hvor de sammen stræbte efter at finde den mest økonomiske løsning, der ikke gik på kompromis med kundes krav til kvalitet og effektivitet.

”Vi sad sammen og sparrede med hinanden for at finde den bedste løsning”, mindes Jens Peter Hansen.

”Kunden ønskede naturligvis at producere emnerne så effektivt som muligt. Som udgangspunkt betyder det fem forskellige værktøjsløsninger. Men kunden havde også økonomiske overvejelser, der trak i retning af en mere manuel løsning. Det var, mens vi regnede på de forskellige scenarier, at det slog mig, at vi også kunne nøjes med at lave ét multiværktøj, som produktionen kunne ændre i forhold til hvilket emne, de ville producere," fortæller Jens Peter Hansen.

Løsningen med et multiværktøj, der kan producere alle fem emner, har vist sig at være noget af et Columbusæg. Kunden får både en effektiv og en økonomisk mere fordelagtig løsning. Løsningen er faktisk så økonomisk fordelagtig, at produktionen af de fem emner bliver væsentlig billigere end produktionen af de tilsvarende emner, kunden ellers producerer.

Gruber-CEO Poul Bek er tilfreds med, at Gruber kan levere et værktøj, der overstiger kundens forventninger:

”Det værktøj, vi endte med at fremstille til kunden, er selvfølgelig i sig selv lidt dyrere, end hvis vi havde leveret et enkelt værktøj, der kun kunne køre et emne. Men samlet set er den løsning, vi har fundet frem til meget, meget billigere for dem,” siger Poul Bek, og fortsætter:

”Det kan godt være, at vi her hos Gruber havde tjent mere på at levere fem forskellige værktøjsløsninger til kunden. Men, vi er rigtig glade for at levere en løsning, der overstiger kundens forventninger,” fastslår Poul Bek. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik