Teknovation Logo
robot

 
  • Det første led i at effektivisere vedligeholdet er at udføre en risikoscreening. Når man skal vurdere risikoen af et givet emne, kigger man blandt andet på konsekvensniveauet ved fejl og nedbrud, eventuelt i forhold til sikkerhed, miljø, økonomi og omdømme, påpeger Palle Grøndahl.

11. maj 2020, kl. 07:42 

MADE-studie om maskinvedligehold

Teknologisk Institut har på vegne af MADE foretaget et casestudie hos en større dansk virksomhed, hvor det er blevet undersøgt, hvorledes udstyr og maskiner vedligeholdes mest effektivt.


Vedligehold af udstyr og maskiner er en essentiel del af forretning i en produktionsvirksomhed. Spørgsmålet er så, hvordan vedligeholdes maskinparken mest effektivt, og hvilket udstyr skal prioriteres først.

Denne problemstilling har været udgangspunktet for et MADE-projekt i form af et casestudie udført af Teknologisk Institut fortaget på en større dansk produktionsvirksomhed.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Det har stor væsentlighed at fokusere sin indsats på det mest kritiske udstyr. Vi har igennem vores undersøgelser kortlagt en systematik og struktur til at kunne fremarbejde denne væsentlighed i praksis,” udtaler sektionsleder ved Teknologisk Institut og samarbejdspartner i MADE, Palle Grøndahl, ifølge MADE, og fortsætter:

”På den måde kan man reducere den overordnede tid, man bruger på vedligehold, og dermed frigøre ressourcer til andre processer.”

En ny tjeneste hos Teknologisk Institut er at hjælpe virksomheder med at udvikle deres vedligeholdstilgang. Vedligeholdsindsatsen fokuseres og optimeres på baggrund af analyser af anlæg, ledelsestilgang, systemer, processer og vedligeholdskompetencer, fremhæves det.

Dermed sikres det, at det væsentlige udstyr er stabilt og trimmet, så det på effektiv vis understøtter virksomhedens formål.

”Vi går ud og understøtter virksomhederne i at sikre værdistrømmen, da stabilt og optimeret udstyr skaber grundlag for en trimmet og effektiv produktion,” konstaterer Palle Grøndahl, ifølge MADE.

Det er muligt at se en kort introduktionsvideo og læse hele rapporten fra casestudiet her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik