Teknovation Logo
robot

 
  • Det store horisontale Matsuura H-Plus504-fræsecenter med paletteskifte er nu på plads i Korup, hvor det krævede millimeter-præcis aflevering for at få maskinen ind gennem porten, og på plads i produktionen.

9. april 2020, kl. 11:44 

Stor Matsuura til Röttgers

teknovationNr. 4 - 2020   Når man fremstiller højkvalitetsværktøjsforme, og dele hertil, så skal man også have noget af det ypperste på maskinsiden, mener indehaver René Röttger, Röttgers Værktøj A/S. Aktuelt er den niende Matsuura føjet til den alsidige maskinpark, der også har indviet et klimatempereret rum for højeste præcision.


Röttgers Værktøj i Korup ved Odense har taget et horisontalt H-Plus504-fræsecenter med paletteveksler i den helt store ende i brug, efter levering og installation ved Masentia A/S.

Det japanske horisontalcenter kan arbejde med emner op diameter 800 gange 1.000 millimeter med hurtige ilgangshastigheder på 60 meter/minuttet i alle tre akser (X/Y/Z) og yder 15.000 spindelomdrejninger/minuttet, og bordet kan håndtere emner op til 750 kilogram. Maskinen er forsynet med paletteskifte, der kan håndtere vægt op til ét tons.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Vi kender Matsuura igennem mange år i virksomheden. Det er maskiner, der passer godt til mange af de løsninger, som vi fremstiller, og hvor især en høj præcision og kraftig spindel er i højsædet,” siger ingeniør René Röttger, der også er virksomhedens indehaver, siden han overtog familievirksomheden i 1997.

Ud over, at samarbejdet med producent og forhandler er indarbejdet, og i øvrigt stærkt forandret, da Masentia også er placeret i Odense, så er der også en tryghed ved maskinens styring, der lettere for medarbejderne, at betjene flere maskiner på forskellige tidspunkter:

”Havde vi mange fabrikater inde, så ville der givet også være mange forskellige styringer. Her er det enkelt, fordi vi har medarbejdere, der fortrinsvis betjener Matsuura-maskinerne, og derfor kender styringerne ud og ind. Og så har vi andre medarbejdere, der primært arbejder med Röders-maskinernes styring,” siger René Röttger.

Matsuura-maskinen blev bestilt hen over sommeren 2019, og godt et halvt år senere kom den så frem, og blev integreret med de øvrige løsninger i maskinparken.
Sideløbende er der blevet rykket lidt rundt. Dels for at få plads til maskine, og dels også, fordi virksomheden samtidig har etableret sit eget temperaturstabile produktionsrum, hvor tre Röders maskiner er placeret fra start:

”Vi har observeret, at der er et ønske om at få leveret med så fine tolerancer, og med tilhørende dokumentation, at det faldt naturligt at investere i klimarums-faciliteter, der kan levere de helt fine tolerancer,” fortæller René Röttger.

Læs hele den spændende artikel ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik