Teknovation Logo
robot

 
  • Rivals PTA-projektleder Stefan Steensgaard har, siden han kom til virksomheden for knap et år siden, dykket ned i 3D-print-området og udnytter mulighederne.

7. april 2020, kl. 14:18 

3D-print er et internt værktøj hos Rival

Værktøjsvalg, fintuning af tolerancer, opstartsspørgsmål med mere. Alle disse indledende øvelser effektiviseres nu i maskinfabrikken Rivals produktion ved brug af 3D-print.


Rival-projektleder i PTA Stefan Steensgaard er manden bag 3D-printede emner hos Rival A/S.

Siden han startede i virksomheden for knap et år siden, er han med entusiasme dykket ned i området og har nu et rigtigt stort kendskab til mulighederne. Et kendskab som løbende udvikles gennem netværk med andre virksomheder.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med 3D-prints kan virksomheden gøre nye emner i produktionen meget mere håndgribelige for operatørerne, fortæller Stefan Steensgaard.

Han oplever, at det fungerer godt for dem at have tingene mellem hænderne, så de kan vende og dreje dem og teste af i maskinen i forhold til forskellige værktøjsløsninger og opspændinger, inden de beslutter sig for den endelige produktionsmetode. Dermed effektiviserer virksomheden også arbejdet i forhold til kundens økonomi, påpeger Stefan Steensgaard.

For at sikre overholdelse af kundens krav, tolerancer med videre laves der løbende målinger af de enkelte emner på firmaets Zeiss-målemaskine. Her har man også succes med at 3D-printe nogle af de fixturer, som skal anvendes, hvilket giver en hurtigere og mere effektiv arbejdsgang. Samtidig har Stefan Steensgaard printet de holdere, som fixturerne skal sidde i, når de ikke er i brug. De findes ikke i standard indkøb og er endnu et godt eksempel på mulighederne med 3D-print.

I samarbejdet med kunderne er 3D-emner således med til at gøre det abstrakte mere konkret.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik