Teknovation Logo
robot

 
  • Undersøgelsen viser at godt én ud af ti vil gøre brug af regeringens hjælpepakker, mens knap halvdelen ikke vil gøre brug af hjælpepakkerne. 43 procent af de adspurgte har ikke taget stilling til det. Kilde: Wind Denmark.

3. april 2020, kl. 12:01 

Stadig fart på vindindustrien

Aktuelt kører kører syv ud af ti virksomheder inden for vindmølleindustrien stadig på fuld kraft, viser undersøgelse fra Wind Denmark blandt medlemsvirksomhederne.


På trods af usikkerhed i markedet grundet Coronakrisen, så har syv ud af ti virksomheder på nuværende tidspunkt fortsat aktiviteterne kørende på fuld kraft.

Det viser en undersøgelse, som Wind Denmark netop har gennemført blandt virksomhedsmedlemmer.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det relativt høje aktivitetsniveau skyldes balndt andet, at nogle medarbejdergrupper kan arbejde hjemmefra, hvilket ses ved, at 46 procent har hjemsendt ansatte. Af de virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere, er 48 procent af medarbejderne i gennemsnit hjemsendt.

Alt er dog ikke som det plejer, og krisen hæmmer vækstforventningerne. Eksempelvis er likviditeten i forretningen påvirket hos 41 procent af de adspurgte virksomheder, påpeges det.

Aktuelt er der også relativt stor uklarhed om, hvorvidt coronakrisen vil påvirke antallet af ansatte i vindmølleindustrien. Blandt virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, har 38 procent ikke overblik over konsekvenserne for medarbejderstaben, mens otte procent allerede på nuværende tidspunkt har gennemført afskedigelser.

På sigt forventer 22 procent af de adspurgte at der vil komme afskedigelser, mens knap hver tredje ikke forventer at coronakrisen vil betyde afskedigelser.

”Selvom der generelt synes at være en god tro på fremtiden, ser vi, at der er gennemført afskedigelser. Det er rigtig ærgerligt, og det er min forhåbning, at disse medarbejdere hurtigt vil komme i job, såfremt politikerne gennemfører stimulipakker efter krisen, der har et grønt fokus. Det vil være helt naturligt at kickstarte den danske økonomi og gøre det grønt, så det også bidrager til den grønne omstilling, der skal ske som konsekvens af klimaloven,” udtaler direktør i Wind Denmark, Jan Hylleberg, ifølge brancheforeningen.

På vej ind i 2020 var den gennemsnitlige vækstforventning blandt undersøgelsens virksomheder til 2020 i gennemsnit 15,9 procent. Nu er det tal sat til tælling, så forventningen nu i gennemsnit er på 6,3 procent. Det er lig et fald i vækstforventninger på samlet set 60 procent set på tværs af de deltagende virksomheder. De værst ramte virksomheder forventer et fald i væksten på 300 procent.

”Det er et ærgerligt billede, som tegnes da en mindre vækst risikerer at medføre færre investeringer og ansættelser hen over året,” siger Jan Hylleberg, og påpeger, at der er behov for, at Folketingets kommende stimulipakker tager højde for også mindre virksomheder, der typisk er underleverandører til vindmølleproducenter og energiselskaber.

”Konkret bør vi sikre, at vi får fastholdt udbygningen med vindmøller på land og hav, og gerne fremrykket investeringerne mest muligt, så vindmøllerne kan blive produceret ved brug af komponenter og services fra vindmølleindustriens mange underleverandører her i Danmark,” afslutter branchedirektøren.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik