Teknovation Logo
robot

 
  • Mazaks CV5-500 er et kompakt, simultan fem-akset bearbejdningscenter, designet, konstrueret og produceret i Worcester, med det europæiske marked for øje.

Teknovation nr. 3/2020

Prisgunstig simultan fem-akset

Yamazaki Mazak lancerede på EMO 2019-messen i Hannover tilbage i september et såkaldt Entry Level simultan fem-akset bearbejdningscenter, der er udviklet specifikt til europæiske brugere, der vil introduceres for fem-akset bearbejdning. Det er udviklet, konstrueret og produceret ved Worcester-værket i England, og aktuelt frigivet til salg.


Mazaks CV5-500, der er udviklet ved Mazak i Worcester, England, er konstrueret målrettet det europæiske marked, og markedsføres med i det prisgunstige segment.

Den alsidige fem-aksede maskine har en høj, stiv konstruktion med et fuldt understøttet rundbord, der kører i Y-aksens retning under X-aksen, og i sidste ende leverer en yderst nøjagtig og samtidig kompakt bearbejdningsløsning.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


CV5-500 er således udstyret med en særligt designet fræsespindel og X-akse for at opretholde en høj stivhed selv under fuld udstrækning af Z-aksens vandring. Den er udstyret med en spindel på 12.000 omdrejninger/minuttet, der er i stand til at yde en høj ydelse på 18,5 kiloWatt og 119,4 Newtonmeter, hvilket gør den velegnet til bearbejdning i en lang række materialer. En valgfri spindel på 18.000 omdrejninger/minuttet, der inkluderer køling af X-, Y- og Z-aksens kuglespindler for termisk stabilitet, er også tilgængelig og velegnet til højhastighedsapplikationer, fremhæver Mazak.

Det fem-aksede center er udstyret med et Sankyo-bord, der med høj stivhed, drevet med rullehjul, giver en bred rotationsvinkel, specielt 220 grader i B-aksen og 360 grader i C-aksen. Maskinen leverer derfor alsidig ydeevne med ilgangshastigheder på 36 meter/minuttet i X-, Y- og Z-akserne og kan bearbejde emner op til diameter 500 gange 320 millimeter og op til 200 kilogram i vægt. Derudover opretholder Thermal Shield-systemet stabil nøjagtighed ved at anvende automatisk kompensation til at eliminere temperatursvingninger.

Maskinens design giver operatøren de rette ergonomiske adgange uden at man derved skal gå på kompromis med mulighederne for at integrere automatiseringsløsninger, påpeges det videre. Maskinen kan integreres med en række automatiseringsløsninger idet man kan tilvælge en automatisk dør i venstre side, robotinterface samt hydrauliske/pneumatiske tilslutninger. Med denne løsning bibeholder man adgangen til arbejdsrummet, via fronten af maskinen, uhindret fra automatiseringsudstyr, hvilket betyder, at operatøren bevarer adgang til opsætninger med fuld synlighed for bearbejdningsoperationen.

Maskinens fodaftryk er på 2.300 gange 2.790 millimeter er maskinen en kompakte fem-akset løsning.
Specielt kølevmiddeltanken med spåntransportøren, der kan trækkes ud fra maskinens front, for at give bekvem adgang er et af de punkter, der fremhæves. Derudover kan bagsiden af maskinen placeres tæt på fabriksvæggen for at minimere brug af gulvområde maksimalt, fremhæver Mazak.

Værktøjsmagasinet leveres som standard med 30 pladser og en mulighed for 48 om nødvendigt, mens dobbeltarm ATC tilbyder en værktøjsskiftetid på 1,3 sekunder. En dør til magasinet er standard, hvilket gør det muligt at udskifte værktøj, selv i automatisk cyklus.

Maskinen er udrustet med SmoothX CNC, som er MAZAK's styring, og udviklet med fem-akset simultan bearbejdning for øje.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik