Teknovation Logo
robot

 
  • For meget skum i køle/-smøremidler kan skyldes flere ting. Lige fra koncentrationen og vandkvaliteten til en utæt pumpe og et forkert niveau i karret, påpeger energiselskabet OK.

20. februar 2020, kl. 07:21 

Fire tricks til at løse skumproblemer

Køle-/smøremiddelspecialisterne hos OK er på banen med fire overordnede tricks/råd til at komme skumproblemer til livs.


For meget skum i køle/-smøremidler kan skyldes alt fra fra koncentrationen og vandkvaliteten til en utæt pumpe og et forkert niveau i karret. Uanset hvad, går der oftest at komme problemet til livs med få simple tricks, fremhæver OK i et opslag på firmaets hjemmeside.

I første omgang skal koncentrationen tjekkes, og her er det en god idé at kalibrere ens refraktometer inden måling fortages.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ved for lav koncentartion stiger risikoen for korrosion, samt der opstår et unødigt slid på maskine og værktøjer, hvilket kan mærkes direkte på levetiden. Er koncentrationen for lav, er der heller ikke additiver nok. Additiver er vigtige for at dæmpe bakterievæksten, og bakterier kan netop være en årsag til, at der skabes problemer med skum.

Det andet råd/trick er at tjekke niveauet i karret. Hvis koncentrationen er, som den skal være, kan problemet være pumpen. Hvis niveauet i karret er for lavt, suger pumpen luft op. Og det kan give skumproblemer. Så sørg for, at karret er fyldt op.

For det tredje skal der være styr på vandkvaliteten. Jo blødere vand, jo mere skummer det. Og jo hårdere vandet er, jo grovere bliver emulsionen og dermed får du mere fedtede maskiner, større forbrug og større risiko for korrosion, fremhæves det.

Endelig handler det fjerde og sidste råd om muligheden for at anvende skumdæmper, når det haster. Skumdæmperen løser ikke problemet, men fjerner symptomet.

"En god tommelfingerregel er at rengøre maskinerne og karret jævnligt. Gerne et par gange om året. Så undgår du restolier og ophobning af skidt og spåner i karret," understreger servicetekniker hos OK, Uffe Christensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik