Teknovation Logo
robot

 
  • Victor Fagerlund (t.v.) og Jesper Svendsen (t.h.) flankerer stifter Gunni Fagerlund (t.h.), som ledelsesmæssigt har valgt nu at træde et skridt tilbage, og lade de unge træde frem i første geled.

15. februar 2020, kl. 09:53 

Generationsskifte hos Fagerlund

teknovationNr. 2 - 2020   Gunni Fagerlund har overdraget nøglerne til næste generation i Fagerlunds Værktøjs- & Metalvarefabrik A/S i Haunstrup ved Herning, hvor Jesper Svendsen  nu er administrrerende direktør og Victor Fagerlund er teknisk direktør.


”Mr. Fagerlund” er nu bestyrelsesformand for sit livsværk, Fagerlunds Værktøjs- & Metalvarefabrik A/S i Haunstrup ved Herning.

75-årige Gunny Fagerlund fortsætter således i virksomheden, og har ikke planer om at trække sig helt tilbage for at nyde sit otium foreløbig. Han er på vej til at skrive historie i branchen for underleverandører, for næste årsregnskab skulle gerne dokumenteresorte tal på bundlinjen 50 år i træk.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er således en supersund virksomhed Gunni Fagerlund overdrager til næste generation. Og i den forbindelse har han fået lavet en stor nøgle – et symbol på generationsskiftet.

Hovedaktionær er nu sønnen Victor Fagerlund på 30 år. En anden medejer er virksomhedens fabrikschef Jesper Svendsen, som har købt en aktiepost på 20 procent. Han er 48 år og er i øvrigt uddannet værktøjsmager i huset. I alt har han haft denne arbejdsplads i snart 20 år.

Med generationsskiftet skifter de to nøgleejere titler. Jesper Svendsen er administrerende direktør, mens Victor Faglund er teknisk direktør.

Og de har igangsat en omfattende renovering og strømlining, hvilket også omfatter digitalisering, ERP-system og kvalitetsstyring.

Alle afdelinger skal shines op, blandt andet med frisk maling på vægge og gulv, hvor værktøj, materialer og råvarer nu skal samles. Det sker som led i en ændret struktur, der skal skabe mere overskuelighed og ansvarsfordeling, og som skal få Fagerlund til at fremstå som en moderne virksomhed.

Dertil er der også sket en udvidelse på maskinsiden, hvor virksomheden lige har købt en 170 tons kantbukker.

Det er en servo-hydraulisk Amada-kantbukker, model HFE M2 1703.

Se hele den spændende artikel ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik