Teknovation Logo
robot

 
  • Der var godt med besøgende i hallerne på førstedagen af årets DMG Mori Open House på trods af vejrmæssige og Coronavirusrelaterede rejseudfordringer.

11. februar 2020, kl. 18:44 

DMG Mori slog flere rekorder i 2019

Tirsdag blev en større nordisk delegation taget imod af DMG Mori på førstedagen af årets Open House i Pfronten. Og ved et event sidst på dagen kunne maskinproducenten annoncere et rekortstort salg, indtjening og Cash Flow i 2019.


På trods af vejrudfordringer, virusfrygt og vinterferie var førstedagen af årets DMG Mori Open House i Pfronten i Tyskland efter forholdene godt besøgt, herunder cirka 20 danske branchefolk på virksomhedens arrangerede tur.

Der har været en del snak om, at værktøjsmaskinindustrien var udfordret i 2019, men at dømme ud fra formand for direktionen hos DMG Mori, Christian Thönes, og formand for bestyrelsen, Masahiko MORI, så var sidste år et rekordår på næsten alle fronter.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den japansk/tyske værktøjsmaskingigant kunne således præsentere en rekordomsætning på 2,7 milliarder euro, rekord i indtjening (EBIT) på 221,7 millioner euro og et ligeledes rekordstort frit Cash Flow på 168,8 millioner euro.

En reduceret ordreindgang fra cirka tre til 2,6 milliarder euro for 2020-året blev det dog også til for producenten, og de kommende år forventer Christian Thönes og Masahiko MORI vil blive mere udfordende ikke mindst på grund af en forventet nedgang i det tyske maskinsalg, ifølge brancheorganisationen VDW.

Men de understregede samtidigt, at en fortsat fremgang i R&D-investeringer samt yderligere satsninger inden for eksempelvis automatisering, digitalisering og Additive Manufacturing, vil have gode muligheder for at kunne fremme salget yderligere og ikke mindst sikre øgede markedsandele.

På maskinsiden kunne de præsentere i alt fire verdenpremierer. Dette i form af AM-løsningen Lasertec 30 Dual SLM og lasertekstureringsmaskinen til eksempelvis XXL-værktøjsforme, døbt Lasertec 400 Shape. Dertil kom så den seneste generation af DMU 65 og DMC 65 (H) MonoBlock, som ligeledes nu for første gang kan fås med automationsløsninger RPS 9, PH Cell og énkelt palletteskift.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik