Teknovation Logo
robot

 
  • De lange vandringer og det store antal af kabler og slanger stiller krav til energiføringssystemet. De drejende rulleholdere i guidelok-systemet tillader energikæden at løbe frit mens den understøtter det øvre løb. (Foto: Igus GmbH)

Teknovation nr. 2/2020

Fræsning uden nedetid

Store gantrybearbejdningscentre er specialiteten for værktøjsmaskinproducenten Kao Ming fra Taichung, Taiwan. For at sikre fremføringen med energikæder har firmaet valgt Igus´ guidelok.


De lange vandringer i Gantry CNC-bearbejdningscentrene i Kao Mings KMC-G serie, på helt op til 13 meter, stiller udfordrende krav til energi- og medieforsyning.

Kao Ming har valgt guidelok hertil, som de får leveret fra tyske Igus GmbH, Køln. Det er et system, der fører til forbedrede bearbejdningsresultater og færre vibrationer, fremhæver maskinproducenten. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med vandringer på 13 meter, er designet specielt nyttigt ved stor volumen med tunge emner, og således benyttes maskinerne primært til bearbejdning af emner i luftfartsindustrien. I KMC-G serien benyttes guidelok-energiforsyningssystemet til lange fritbærende vandringer, kombineret med en E4.80-energikæde.

Gantrybearbejdningscenteret er udstyret med en skifteanordning til bearbejdningsspindel så fræsehoveder kan benyttes i forskellige vinkler. Med det store antal spindler der er styret fra et centralt styreskab gennem anlægget til fræseenheden, der er et stort antal kabler og slanger til energi, medie og data.

"Til lange vandringer kan der ikke benyttes energikæder uden understøtning. Det gælder specielt når man overvejer den ekstra vægt af slanger og kabler i kæden," forklarer Kao Ming-direktør Tim Chang.

Føringssystemet opfylder disse krav. Støtterullerne fører det øvre løb i E4.80. Hver rulle kan bevæges ud når kæderadius passerer forbi den. Designet tillader også en mulighed for to modsatrettede kæder i samme rendesystem. Designet på guidelok tillader energikæden at bevæge sig hurtigt og med lav vibration. Det har en positiv effekt på bearbejdningsresultatet, fremhæver Igus. Samtidig reduceres maskin-nedetider og vedligeholdsintervaller, da der ikke sker aflejringer mellem øvre og nedre løb. guideloks vandring kan endda udvides til 50 meter, understreges det videre.

Igus er direkte repræsenteret med eget salgs- og serviceselskab i Danmark, mens Kao Ming-maskinerne forhandles af JCV Machine Tools, Kolding.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik