Teknovation Logo
robot

 
  • Skal vi som samfund kunne fungere, så kræver det vi får vendt kurven og får flere faglærte. Det kræver altså også en generel holdningsændring hos mange, så det at tage en erhvervsuddannelse er mindst lige så ambitiøst og prestigefyldt som det er at tage andre uddannelser. Samtidig skal vi have fjernet fordommene om, at man er låst med en erhvervsuddannelse. Du har så mange muligheder for at læse videre, og det skal vi alle blive bedre til at få fortalt,” siger Kasper Palm.

28. november 2019, kl. 16:58 

Optag på erhvervsuddannelser vækker bekymring

De seneste kvartalstal for optag på erhvervsuddannelser vækker bekymring, mener Dansk Metal, der opfordrer til strukturelle ændringer, trods positive tegn for netop metaluddannelserne.


Aktuelle kvartalstal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at antallet af elever på erhvervsuddannelserne er faldet siden 2015.

På trods af en stigning på de uddannelsesområder, som Dansk Metal dækker, så mener forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, at tallene er trist læsning:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Vi er selvfølgelig glade for, at de områder som Dansk Metal dækker, stiger. Det er selvfølgelig en cadeau til alle os, der gennem en lang periode har kæmpet for at få flere til netop at tage disse uddannelser," siger han, og fortsætter:

"Men siden 2015 er der sket et generelt fald på over 13 procent, og der er næsten 4.500 færre, der tager en erhvervsuddannelse. Det bør i den grad vække bekymring.”

Dansk Metal har være ude med en markering om, at der bør overvejes strukturelle løsninger for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse. Forbundssekretær Kasper Palm mener, at disse tal er mere vand på den mølle:

”Vi kommer i den grad til at mangle faglærte i fremtiden, og tallene her viser jo ikke ligefrem en positiv ændring. Det er fuldstændig nødvendigt at ændre vores taxametersystem, der skal bedre vejledning til, flere ressourcer til erhvervsuddannelserne og virksomhederne skal blive bedre til at tage lærlinge.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik